mandag, 19 august 2019 22:10

To Ringerike SK-talenter blant topp ti i Arctic Race-løypa

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sakarias Koller Løland og Natalie Irene Midtsveen fra Ringerike SK Sakarias Koller Løland og Natalie Irene Midtsveen fra Ringerike SK Foto:Håkon Mæland

Søndag deltok Sakarias Koller Løland og Natalie Irene Midtsveen fra Ringerike SK i Arctic Morgendagens Helter-rittet som gikk av stabelen i Narvik. Begge leverte varene: Midtsveen sikret seg femteplassen i jenteklassen, mens Løland endte på en åttendeplass i gutteklassen. Tidligere proffsyklist og mentor for Equinor Morgendagens Helter-programmet Thor Hushovd lot seg imponere av innsatsen til sykkeltalentet.

67 av Norges mest lovende sykkeltalenter mellom 17 og 18 år konkurrerte i den samme løypen som proffene søndag ettermiddag under Arctic Race of Norway. Blant rytterne som representerte Team TeVeBu var Ringerike SK-talentne Sakarias Koller Løland og Natalie Irene Midtsveen.   

– Det å få lov til å sykle Arctic Morgendagens Helter-rittet er et bevis på at man er et av de bedre sykkeltalentene vi har her i landet. Vi håper at Ringerike SK og resten av sykkeltalentene fra Team TeVeBu bruker opplevelsen til å jobbe enda hardere slik at de kan utvikle seg til å bli bedre syklister, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter. 

Hushovd lot seg imponere  

Etter en hard konkurranse var det laget fra England som stakk av med sammenlagtseieren i lagkonkurransen, kun ett poeng foran det norske laget fra Region Midt. Tidligere toppsyklist Thor Hushovd er likevel imponert over innsatsen til talentene fra Team TeVeBu.

–  Vi vet at det gror godt i norsk sykkelsport og de norske rytterne som deltok i Morgendagens Helter-rittet bekrefter det inntrykket. Rytterne på Team TeVeBu og de andre talentene viser en enorm vilje til å satse på sykkelsporten og flere av de har potensiale til å nå langt hvis de fortsetter den gode utviklingen, sier Thor Hushovd, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter. 

I jenteklassen var det britiske Anna Shackley som kapret førsteplassen, mens Dennis Gråsvold fra Grenland SK syklet inn til beste plassering i gutteklassen. 

Konkurrerte i avslutningsløypa

Det er sjuende året på rad at Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres. Rittet er et tett samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og talentprogrammet Equinor Morgendagens Helter der selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.  

Syklistene konkurrerte i en 6,5 kilometer lang rundløype i Narvik sentrum hvor jentene fullførte ni runder og guttene syklet 14. I tillegg til de sju norske regionslagene deltok fem internasjonale lag fra Finland, Tyskland, England, Skottland og Frankrike.  

De tre beste regionslagene i jente- og gutteklassen mottok utviklingsstipend på henholdsvis 30.000, 20.000 og 10.000 kroner. De tre beste individuelle rytterne i jente- og gutteklassen mottok pengepremier på 5.000, 4.000 og 3.000 kroner. 

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa