søndag, 11 august 2019 09:50

Mann siktet for drap på ung kvinne i Bærum

Skrevet av
Politiet fant lørdag kveld en død kvinne på en adresse i Eiksmarka i Bærum. Kvinnen knyttes til mannen som ble pågrepet etter en skyteepisode i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag ettermiddag. Politiet fant lørdag kveld en død kvinne på en adresse i Eiksmarka i Bærum. Kvinnen knyttes til mannen som ble pågrepet etter en skyteepisode i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Politiet fant lørdag kveld en død kvinne på en adresse i Bærum. Kvinnen har en nær familierelasjon til mannen som er pågrepet etter skyteepisode ved en moské.

eiksmarka2
Politiet jobber på åstedet etter en skyteepisode i Al-Noor Islamic Centre moskeen i Bærum lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi etterforsker saken som et mulig drap. Den døde kvinnen er en ung kvinne og ble funnet da politiet tok seg inn i leiligheten hvor den pågrepne mannen bor, sa seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse sent lørdag kveld.

Skjold påpekte under pressekonferansen at mannen, som er tidlig i 20-årene, er siktet for drap i forbindelse med funnet av kvinnen. Han er også siktet for drapsforsøk etter episoden ved Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag ettermiddag.

Både beredskapstroppen og bombegruppa rykket ut til boligen på Eiksmarka lørdag kveld – fullt bevæpnet, ifølge VG. De tok seg inn i boligen like før klokken 22, skriver Dagbladet.

– Den pågrepne personen har hatt tilhold i denne leiligheten de senere år, sa Skjold.

Politiet ønsker ikke å si noe om kvinnens dødsårsak eller om det ble funnet våpen på åstedet på Eiksmarka.

Avhøres

Mannen ble natt til søndag overført til politiarresten og skal i løpet av natta forsøkes avhøres. Han ble ikke avhørt tidligere på grunn av helsemessige årsaker.

Advokat Audun Beckstrøm møter siktede på vegne av oppnevnt forsvarer Unni Fries i natt. Beckstrøm har ikke svart på NTBs henvendelser.

Politiet har tidligere vært i kontakt med mannen, men Skjold vil ikke utdype hva slags forhold dette gjaldt og sier de ikke har noe straffbart på han.

De etterforsker foreløpig ikke saken som en terrorhandling.

– Det er ingenting som tilsier at det er en terrorhandling, men vi må ta høyde for at det kan være det. Derfor ønsker vi å gå tungt inn i saken, sa Skjold.

Undersøker mannens nettaktivitet

Gjerningsmannens internettaktivitet er også et spor politiet undersøker.

– Vi er kjent med at han har lagt igjen en del meldinger på nett, sosiale medier og diskusjonsforumer. Dette vil vi kartlegge ytterligere. Vi ønsker også opplysninger fra publikum og oppfordrer alle som kan ha informasjon til å ta kontakt med sine politidistrikt, sier Skjold.

Han bekrefter at politiet fant to våpen på stedet da gjerningsmannen ble pågrepet i moskeen.

– Vi vil ikke konkludere med at det ble avfyrt skudd. Vi er riktignok kjent med at vitner har sagt at det ble avfyrt skudd, sier Skjold.

Bevæpner politiet

PST opplyser til NTB at de følger saken.

– Vi følger situasjonen tett, jobber intenst med å samle opplysninger og prøver å danne et bilde. Så får vi se om dette endrer trusselbildet, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

Oslo politidistrikt bevæpner fra lørdag kveld alle politifolk i forbindelse med eid-feiringen søndag. Bevæpningen varer til søndag formiddag, men den skal vurderes forlenget videre søndag. De øker også bemanningen og kommer til å være mer til stede under eid.

– Det er for at alle som feirer, skal være så trygge som mulig, sa politiinspektør Jan Eirik Thomassen på pressekonferansen.

Politidirektoratet har også bedt alle politidistrikt iverksette forebyggende tiltak i forbindelse med feiringen av den muslimske høytiden.

Politiet etterforsker gjerningsmannens nettaktivitet

Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk i Bærum har lagt igjen flere innlegg på diverse nettsteder. Politiet undersøker nå mannens nettaktivitet.

I et innlegg på et forum, i den drapssiktedes navn, blir personene bak angrepene i Christchurch, El Paso og San Diego hyllet, skriver VG.

I innlegget skriver han at han er utvalgt av «Saint Tarrant», med referanse til Brenton Tarrant, som er siktet for å ha drept 51 mennesker i en moske i Christchurch på New Zealand.

Innlegget blir avsluttet med «Valhall venter».

– Dette er en omfattende etterforskning. Vi er kjent med meldinger på nett og på sosiale medier. Vi vil kartlegge dette ytterligere, sa seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt sent lørdag kveld.

Mannen, som er i tidlig 20-årene, er siktet for å ha drept en ung kvinne i Bærum og drapsforsøk i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag ettermiddag. Den siktede ble avhørt i natt, opplyser hans forsvarer til NTB.

Ønsket ikke å forklare seg for politiet

Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk, ble avhørt i natt. Han ønsket ikke å forklare seg, opplyser politiet i en pressemelding søndag morgen.

– Det ble i natt forsøkt å gjennomføre avhør av den siktede etter moskeskytingen og drapet i Bærum, men han ønsket ikke å avgi forklaring til politiet. Han har derfor ikke tatt stilling til siktelsen, sier enhetsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt.

Etterforskningen av hendelsene har pågått gjennom natten og vil fortsette i dag, opplyser Skjold. Politiet har søndag økt bemanningen for å øke beredskapen for å blant annet sørge for en trygg eid-feiring

eiksmarka3
Kriminalteknikere undersøker adressen på Eiksmarka i Bærum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa