onsdag, 07 august 2019 14:09

Märtha Louise slutter å bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger

Skrevet av
Märtha Louise under et bokbad i februar 2017 hos Cappelen Damm forlag. Märtha Louise under et bokbad i februar 2017 hos Cappelen Damm forlag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I et innlegg på Instagram skriver prinsesse Märtha Louise at hun ikke lenger skal bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger.

Det har vært mye diskusjon rundt prinsessens bruk av tittelen under hennes turné med kjæresten Durek Verrett i vår.

I forbindelse med turneen «The Princess and the Shaman» opplyste Slottet 16. mai til NRK at de ville ha dialog med prinsessen om bruk av tittelen i kommersiell sammenheng. Senest 18. juni bekreftet kong Harald overfor kanalen at Kongehuset forsøkte å få til en ordning.

Nå bekrefter prinsesse Märtha Louise at kongefamilien har konkludert, og at familien har funnet ut at det er best at det blir gjort noen endringer. Dette bekrefter også Kongehuset på sine nettsider.

Skal kun bruke Märtha Louise

– Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn- og utland og i private sammenhenger, skriver hun på Instagram.

Det betyr at prinsessen i alle kommersielle sammenhenger fremover kun bruker navnet Märtha Louise. Prinsessen mener dette er en god løsning.

– Det blir et tydelig skille mellom min næringsvirksomhet og min rolle som representant for Kongehuset og at jeg dermed har skapt rom for større frihet i min næringsvirksomhet.

Omstridt turné

12. mai opplyste prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett at de er kjærester. De to hadde også et samarbeid som omfattet en foredragsturné ved navn «The Princess and the Shaman». Turneen førte til debatt om bruk av prinsessetittelen i kommersiell sammenheng.

På lederplass oppfordret Fædrelandsvennen henne til å gi fra seg prinsessetittelen, noe prinsessen på God Morgen Norge avviste at var aktuelt å gjøre.

– Jeg er en prinsesse, og jeg er født inn i denne familien. Jeg har valgt denne livsstilen, og det er min måte å tjene penger på. Andre som gjør lignende ting får penger for det, og det gjør jeg også, sa hun.

Prinsessens nye kjæreste og kompanjong Durek Verrett skapte på sin side debatt vedrørende sine påståtte evner. Forbrukertilsynet sa i mai at de ville følge nøye med på hva paret lover under foredragsturneen.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa