onsdag, 24 juli 2019 12:36

Sko solgt til rekordsum i New York

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Nike-skoene på auksjonshuset Sotheby'si New York. De ble designet for løpere som skulle kvalifisere seg til OL i 1972. Nike-skoene på auksjonshuset Sotheby'si New York. De ble designet for løpere som skulle kvalifisere seg til OL i 1972. Foto: AP / NTB scanpix

Et 47 år gammelt par Nike-sko har blitt solgt for nesten 3,8 millioner kroner på en auksjon i New York. Det er trolig verdens dyreste solgte sko.

Nikes «månesko» fra 1972 ble solgt for 437.500 dollar tirsdag og slo den forrige auksjonsrekorden for et par sko ned i støvlene, melder auksjonshuset Sotheby's.

Skoene ble opprinnelig laget til løpere som skulle kvalifisere seg til OL for 47 år siden. Ifølge Sotheby's ble det bare produsert tolv par den gang.

Den forrige auksjonsrekorden for var for et par Converse, brukt av Michael Jordan i basketball-finalen i OL i 1984. Disse ble solgt for rundt 190.000 dollar i 2017, noe som tilsvarer 1,6 millioner kroner ut fra dagens kronekurs.

Nike-skoene ble solgt for en lagt høyere sum enn det auksjonshuset spådde på forhånd. De hadde estimert at de kunne få 160.000 dollar.

Vinneren av auksjonen var den canadiske gründeren Miles Nadal.

– Jeg er henrykt over å ha kjøpt de ikoniske Nike «måneskoene», et av de sjeldneste parene joggesko som noensinne er blitt produsert. To ekte historiske gjenstander fra sportshistorien og popkulturen, sier Nadal i en uttalelse.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa