tirsdag, 23 juli 2019 08:17

Sverige mener norsk politihelikopter krenket deres territorium

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Det var dette politihelikopteret, her over Kanadaskogen i Bergen, som fløy over Sverige. Det var dette politihelikopteret, her over Kanadaskogen i Bergen, som fløy over Sverige. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ifølge Aftenposten fant flygningen sted over Bohuslän 27. mai i år, og både det svenske forsvaret og landets utenriksdepartement reagerte, for det manglet gyldig tillatelse.

Svensk UD har sendt en note til norsk UD. Der går det fram at landet oppfatter hendelsen som en krenkelse av svensk luftrom og i strid med «tillträdesförordningen SFS 1992-118». Russiske fly har ifølge Aftenposten brutt denne loven tre ganger de siste tre årene – og det er altså samme regel Sverige bruker mot Norge.

Norsk politi beklager hendelsen. Forklaringen er at helikopterpiloten trodde tillatelsen var i orden.

– Det er veldig sjeldent at Norge eller Sverige ikke forholder seg til det gjeldende regelverket, uttaler seksjonssjef Elisabeth Rise i Politidirektoratet.

– Når det gjelder denne konkrete hendelsen, en transportflyging med det gamle helikopteret, ble ikke korrekt kode rapportert inn i tråd med rutinene, og Sverige sendte på bakgrunn av det en henvendelse til Norge. Det er beklagelig at dette skjedde, fortsetter hun.

Sist redigert tirsdag, 23 juli 2019 08:20
NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa