torsdag, 04 juli 2019 09:51

Equinor har funnet mer olje i Oseberg-området

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Oseberg feltsenter. Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Equinor har gjort et oljefunn knyttet til Oseberg Vestflanken. Det anslås at utvinnbare ressurser er 22 millioner fat olje. Funnet omtaltes som lønnsomt.

– Brønnen ble boret med Askepott-riggen, og funnet vil bli satt raskt i produksjon via den nye ubemannede og fjernstyrte H-plattformen på Oseberg-feltet, opplyser Equinor.

– Funn som dette understreker viktigheten av leting nær produserende felt. Vi har som ambisjon å opprettholde lønnsom produksjon fra norsk sokkel i flere tiår. Et stort bidrag skal komme fra brønner som kan bores billig og raskt nær eksisterende infrastruktur, sier Gunnar Nakken, områdedirektør for Drift Vest i Equinor.

Oseberg er Norges tredje største produsent av olje gjennom tidene, etter Statfjord og Ekofisk, og har solgt 2,9 milliarder fat olje.

Partnere er Equinor (49,3 prosent), Petoro (33,6 prosent), Total E & P Norge (14,7 prosent), ConocoPhillips Skandinavia (2,4 prosent).

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa