tirsdag, 02 juli 2019 13:38

Bonde skjøt ulv på sauebeite

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Denne ulven ble skutt av en bonde i Sør-Odal i Hedmark tirsdag morgen. Bonden har forklart at ulven hadde tatt seg inn i en innhegning der han hadde sau gående på beite. Denne ulven ble skutt av en bonde i Sør-Odal i Hedmark tirsdag morgen. Bonden har forklart at ulven hadde tatt seg inn i en innhegning der han hadde sau gående på beite. Foto: Politiet / NTB scanpix

En ulv som hadde kommet inn på et sauebeite i Sør-Odal i Hedmark, ble tirsdag skutt av bonden som eier sauene. Politiet har startet etterforskning.

Bonden som skjøt ulven, eide både det innhegnede beitet på Sander i Sør-Odal i Hedmark og sauene, opplyser Innlandet politidistrikt tirsdag morgen. Det var ham som selv meldte fra til politiet rett før klokka 6 tirsdag.

Ulven ble erklært død på stedet.

Politiet opplyser tirsdag formiddag at det er igangsatt startet etterforskning av forholdet og at kriminalteknikere er på stedet for å sikre spor som kan belyse hva som skjedde noen timer tidligere. Man kan bare ta livet av rovdyr når det pågår et «direkte angrep på bufe, tamrein, gris, hund og fjærfe» eller når det «anses påkrevd for å fjerne en aktuell og betydelig fare for skade på person», ifølge naturmangfoldloven.

Ulven vil bli undersøkt med tanke på å finne ut hvordan den er skutt, og hvilken identitet den har. Vitner har så langt opplyst at ulven befant seg inne i en innhegning sammen med sau, og at den ble skutt der. Det er ikke funnet død eller skadd sau på stedet, opplyser politiet.

– Fylkesmannens miljøvernavdeling og Statens naturoppsyn er rutinemessig også varslet om forholdet, skriver politidistriktet i en pressemelding.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa