mandag, 01 juli 2019 09:51

Ask gård til finalen

Skrevet av
Et utvalg fra Menys matskatt Et utvalg fra Menys matskatt

Seks kandidater, av MENYs 450 lokalmatprodusenter, står igjen som finalister til årets Matskattstipend. Alle bidrar til innovasjon og mangfold i norsk dagligvare. Vinneren offentliggjøres 6. september i forbindelse med Matstreif.

- Vi brenner for lokalmat og er hele tiden på jakt etter nye matskatter slik at vi kan sikre et bredt og unikt vareutvalg. De seks finalistene tilbyr særegne produkter av svært høy kvalitet og har spennende utviklingsplaner, sier Einar Gundersen, kategoridirektør i MENY. Bidrar til reell innovasjon Hovedvinneren av Matskattstipendet 2019 tildeles 250 000 kroner. I tillegg deles maksimum 250 000 kroner ut til to eller flere av de andre finalistene. – Vi støtter lokale matgründere økonomisk slik at de kan iverksette sine utviklingsprosjekter. For MENY handler satsingen på lokalmat om å ta vare på norske mattradisjoner og lokale arbeidsplasser, og samtidig stimulere til økt innovasjon og produktutvikling, sier Gundersen. Han er imponert over innovasjonsevnen blant lokalmatleverandørene, og sier at det i stor grad er de som bidrar til reell innovasjon, mangfold og lokale variasjoner i norsk dagligvarebransje. Ta for eksempel delikatesse-potene fra Bjertnæs & Hoel, den saktevoksende Lerstang-kyllingen, Sigdal knekkebrød, ostene fra Himmelspannet, norsk Angus-kjøtt, de økologiske produktene til Grøstad Gris, spekemat fra Tind og Hvasser Asparges. Sistnevnte vant Matskattstipendet i fjor med sine planer om å produsere Norges første hvite asparges. Hovedjuryen består av eksterne fagfolk, matentusiaster, matpolitiske premissgivere, inkludert landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

  De 6 finalistene i Matskattstipendet 2019 er:

  • Nøisom Bryggeri, Fredrikstad i Østfold – håndtverksøl
  • Den sorte havre, Våler i Østfold - havregryn
  • Gangstad Gårdsysteri, Inderøy i Trøndelag – ost, is og gårdsbutikk
  • Grøndalen Gårdsmeieri, Nes i Akershus – økologisk ferskost, myse og is
  • Finnmark Rein, Tana i Finnmark – kjøttprodukter av rein
  • Ask Gård, Jevnaker i Buskerud – økologisk spekemat og andre kjøttvarer

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa