mandag, 03 juni 2019 11:40

Avgått direktør i Mattilsynet får permisjon med full lønn

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Harald Gjein gikk av som administrerende direktør i Mattilsynet som følge av den feilaktige tilsynsrapporten tilsynet leverte om en minkfarm i Sandnes i Rogaland. Her er han avbildet på en pressekonferanse i 2015. Harald Gjein gikk av som administrerende direktør i Mattilsynet som følge av den feilaktige tilsynsrapporten tilsynet leverte om en minkfarm i Sandnes i Rogaland. Her er han avbildet på en pressekonferanse i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Harald Gjein, som gikk av som direktør for Mattilsynet etter pelsdyrsaken, får permisjon med millionlønn og tilbud om «en annen passende stilling», ifølge VG.

Det viser dokumenter avisen har fått innsyn i. Ifølge lederlønnskontrakten har Gjein en årslønn på 1.470.000 kroner.

Han gikk av som følge av pelsdyrsaken i Rogaland, der Mattilsynet leverte en feilaktig tilsynsrapport om Per Olaf Lauvås' minkfarm i Sandnes. I rapporten meldte tilsynet om underernærte dyr og anbefalte fôrbytte eller avvikling av driften, men rapporten var full av feil.

Mattilsynet har etter dette innrømmet at tilliten til tilsynet er trukket i tvil, og at det derfor også er bestilt en ekstern gransking.

I et dokument sendt til Gjein fra Landbruks- og matdepartementet som en bekreftelse på Gjeins oppsigelse, kommer det fram at han vil få tilbud om «en annen passende stilling».

– I den videre dialogen vil det bli avklart hvilken annen passende stilling du vil få tilbud om og betingelsene knyttet til denne. Fram til dette er avklart, er du gitt permisjon med full lønn i tillegg til avvikling av planlagt ferie, heter det i dokumentet.

Gjein har vært administrerende direktør i Mattilsynet siden 15. april 2011.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa