fredag, 17 mai 2019 09:13

Kronprinsfamilien hilste barnetoget på Skaugum

Skrevet av
Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus tar imot barnetoget i Asker 17. mai på Skaugum. Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus tar imot barnetoget i Asker 17. mai på Skaugum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tradisjonen tro hilste kronprinsfamilien på barnetoget utenfor sin privatbolig på Skaugum 17. mai.

 

Kronprinsfamilen hilser barnetoget på Skaugum
Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus tar imot barnetoget i Asker 17. mai på Skaugum. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

For 17. gang møtte kronprinsfamilien barnetoget på Skaugum i Asker. Tradisjonen startet da kronprins Olav for over 70 år siden, ble spurt av Asker kommune om kronprinsfamilien kunne tenke seg å ta imot barnetoget på Skaugum.

Med flaggborg etterfulgt av korps og veivende flagg gikk toget forbi kronprinsfamiliens bolig i Asker, og også i år fikk kronprinsparet blomster av to skolebarn fra Asker, som er født på Norges nasjonaldag.

Det var en bunadskledd kronprinsfamilie som tok imot barnetoget: Kronprinsesse Mette-Marit i hardangerbunad, kronprins Haakon i askerbunad, prinsesse Ingrid Alexandra i bunad fra Vest-Agder og prins Sverre-Magnus i dress.

De to hundene Muffins Kråkebolle og Milly Kakao var også pyntet for nasjonaldagen med hver sin 17. mai-sløyfe. Senere fredag reiser kronprinsfamilien videre til hovedstaden, der hele kongefamilien samles for å vinke fra Slottsbalkongen.

Storebror Marius Borg Høiby var ikke til stede ved årets feiring på Skaugum. Han var heller ikke til stede ved fjorårets feiring.

Mer i denne kategorien « Byens nye ansikt Baby i kollisjon »

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa