søndag, 05 mai 2019 18:16

Flere butikkjeder fjerner engangsplast fra butikkhyllene

Skrevet av
Miljøvernminister Ola Elvestuen (V) kunngjorde lørdag at han ønsker å forby engangsplast innen neste sommer. Nå fjerner flere butikker engangsartikler i plast fra hyllene. Miljøvernminister Ola Elvestuen (V) kunngjorde lørdag at han ønsker å forby engangsplast innen neste sommer. Nå fjerner flere butikker engangsartikler i plast fra hyllene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lørdag kunngjorde regjeringen at de ønsker å forby engangsplast i 2020. Nå fjerner både Meny og Kiwi flere engangsartikler i plast fra sine butikkhyller.

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken. Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknik-produkter, og erstatter med bedre alternativer, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i Meny.

Butikkene erstatter nå pakninger med sugerør og bestikk i plast med henholdsvis papp og nedbrytbart tre. Dette vil ifølge butikkjeden utgjøre en plastreduksjon på 11 tonn i året.

– Samtidig som vi fjerner plastforsøplings-værstinger, må vi fortsette å oppmuntre kundene til å ta med seg søpla si, samt gi dem informasjon om hvordan de skal kaste avfallet slik at vi oppnår høyest mulig grad av gjenvinning, sier Halstensen.

Ifølge NRK har også butikkjeden Kiwi innført lignende tiltak. Nyheten kommer dagen etter at regjeringen kunngjorde sine ambisjoner om å forby vil forby engangsbestikk i plast, plasttallerkener, sugerør og q-tips i løpet av neste år.

Rema 1000 opplyser til NTB at de allerede i mars startet arbeidet med å erstatte engangsplasten med mer bærekraftige alternativer.

– Blant annet erstatter vi i år 10 millioner plastsugerør med et alternativ i papp, kommer med et bærekraftig alternativ til bestikk og fjerner plasten på engangstallerkener. Vi har allerede kuttet over 500 tonn plast i butikkene våre og vil kutte 1500 tonn innen 2020, sier sjef for samfunnsansvar i rema 1000 Norge, Kaia Andresen.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa