torsdag, 02 mai 2019 15:16

20 hatspesialister uteksaminert

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
20 hatspesialister uteksaminert Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

I oktober opprettet Politihøgskolen et nytt studietilbud om forebygging og etterforskning av hatkriminalitet. Nå har 20 studenter avlagt eksamen i faget.

Lavt antall anmeldelser og trolig store mørketall var årsaken til at studiet ble opprettet i høst.

Studentene har fått bedre innsikt i hvor store mørketallene er og den ulike praksisen med å registrere hatkriminalitet i politiets systemer, noe som kan ha medvirket til underrapportering.

– Vi må si oss godt fornøyd så langt, basert på de foreløpige tilbakemeldingene ser det ut til at studiet treffer. Nå skal utdanningen evalueres, og så må målet være at vi viderefører dette. Det er klare signaler om betydningen av å rette innsats mot hatkriminalitet, og jeg tror alle gode krefter også da ser viktigheten av mer kunnskap og utdanning på området. Behovet er stort, sier fagansvarlig David Hansen.

Faget gir ti studiepoeng og er nettbasert.

Hatkriminalitet betegner straffbare handlinger som er motivert av hat, fordommer eller negative holdninger mot mennesker på grunn av etnisitet, religion/livssyn, seksuell orientering eller nedsatt funksjonsevne.

Politiet har den siste tiden opplevd i en økning i saker om hatkriminalitet. En nylig rapport fra Oslo politidistrikt viser en økning på 20 prosent i antall anmeldte saker fra 2017 til 2018. Siden 2015 er økningen på hele 66 prosent i hovedstaden.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa