søndag, 14 april 2019 10:50

Hønefoss Kamera Klubb 75 år

Skrevet av
Iskrystaller i morgensol. Iskrystaller i morgensol. Fotograf: May Jorun H Støa

Hønefoss Kamera Klubb ble stiftet 24.04.1944 av en håndfull fotoentusiaster. De møttes på Grand hotell for første møte, og så vel neppe da den rivende utviklingen innen fotografering som lå noen år fram i tid.

Fra manuelle og tunge kameraer og fremkalling av svarthvit-bilder i mørkerommet i kjelleren, en interesse forbeholdt de få, til i dag hvor bilder flommer ut av de allestedsværende mobiler med avanserte kamerafunksjoner som publiserer digitale bilder på nett i samme øyeblikk de blir tatt.

Det var nok likevel den samme grunnleggende interessen da som nå; gleden av et godt velkomponert bilde av et spennende motiv tatt i det avgjørende øyeblikk. Det handler ikke om teknologi, men et godt blikk, vilje og erfaring.

Dette er interesse og kunnskap som Hønefoss Kamera Klubb ønsker å dele med andre. Medlemmene møtes siste tirsdag hver måned i 3. etasje i Arcaden, Storgata 1 i Hønefoss. Klubben holder kurs, drar på fototurer, inviterer spennende fotografer og har uformelle konkurranser, men først og fremst ønsker medlemmene å lære og gledes av gode bilder i en verden som ellers drukner i kjappe selfies og slappe avfotograferinger.

Engasjementet i klubben dreier som alt fra naturfoto, portretter og dokumentasjon til ren visuell historiefortelling. Mange av klubbens bilder inngår også i Ringerikes historiske samlinger som dokumenterer hvordan det så ut eller hvilket blikk man hadde på sine omgivelser i sin tid. Klubben har vår egen hjemmeside, er på Facebook og Instagram, har eget blad (I fokus) og publiserer sine beste bilder i egne fotobøker.

Hønefoss Kamera Klubb vil markere sitt 75 års jubileum med en rekke aktiviteter i løpet av året.

På selve jubileumsdagen, onsdag 24.04.19, starter det med en 24 timers fotomaraton hvor distriktets omgivelser, folk og hendelser skal fotograferes gjennom hele døgnet. Her blir alle invitert til å delta. Det blir også åpen dag i klubbens lokaler hvor du kan møte fotografer, høre om klubben, se på bilder, delta på minikurs og korte fototurer rundt i byen, og få en kaffekopp med noe å bite i.

Klubben stiller også ut bilder på ulike plasser i distriktet gjennom jubileumsåret. Det blir fototur til høsten og klubben har både nybegynner og videregående kurs i inneværende år. Det er plass til flere medlemmer, og om du kjenner på om fotografering er noe som fenger er det alt som skal til for å bli medlem. I jubileumsåret tilbyr klubben gratis medlemskap ut året.

torvhandler g c bergsund
"Torghandler" fotografert av G.C.Bergsund, en av klubbens tidligere medlemmer.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa