onsdag, 10 april 2019 14:35

Jonas Gahr Støre bøtelagt for trafikklovbrudd

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ap-leder Jonas Gahr Støre tar straffen for brudd på trafikkreglene. Ap-leder Jonas Gahr Støre tar straffen for brudd på trafikkreglene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre tastet på mobilen bak rattet og ba senere en rådgiver kjøre mot kjøreretningen. Nå har han fått 9.000 kroner i bot.

Det bekrefter Støres rådgiver Siri Storstein Hytten overfor TV 2. Saken ble ferdig etterforsket av politiet i mars. Forelegget på 9.000 kroner var for brudd på bruk av håndholdt mobil og medvirkning til brudd på skiltforskriften.

Støre bekrefter at han har fått en straffereaksjon for å ha brutt trafikkreglene – med NRK om bord i bilen. Lovbruddene ble fanget på film av NRKs dokumentarteam som var med Arbeiderparti-lederen i forbindelse med dekningen av KrFs retningsvalg.

– Jeg ble anmeldt etter at NRK i fjor høst filmet at jeg brøt trafikkreglene. Saken er nå ferdig behandlet og endte opp med at jeg ble ilagt forelegg. Det er bare rett og rimelig at jeg får en reaksjon etter brudd på trafikkreglene, og jeg har akseptert forelegget, skriver Støre i en tekstmelding til TV 2.

Det ene forholdet gjelder bruk av håndholdt mobiltelefon. Støre tastet på den mens han kjørte bil i Hallingdal og fiklet med mobilen da han startet og avsluttet en samtale. Samtalen ble tatt på høyttaler.

Fire dager senere satt han i bilen sammen med sin rådgiver Siri Storstein Hytten mens hun kjører ut av Oslo sentrum. Støre ba Hytten bryte regler om påbudt kjøreretning og kjøre der det er skiltet forbudt.

NTB

Andre saker å lese

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

14-09-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Slik blir sluttspillet for 1. div kvinner

Med HBK på en solid førsteplass, går de inn i sluttspillet med 45 poeng. Deretter følger Fortuna Ålesund 40 poeng, Bodø/Glimt 37 poeng og Viking med 24 poeng.

Les mer i RingeriksAvisa

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

13-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Slik vil Nordtun gjøre skolen mer praktisk og mindre teoritung

Valgfag på barneskolen, mer praktisk læring i alle fag og et system for å få oversikt over fravær. Det er noen av skolegrepene Kari Nessa Nordtun ønsker seg.

Les mer i RingeriksAvisa