mandag, 18 mars 2019 16:34

Ringerike kommune mannsdominert

En nyere undersøkelse viser at det er langt flere mannlige ledere enn kvinner i Ringerike. Se alle kommunene her:

Nyutdannede kvinner og menn har ganske like ambisjoner om å få en lederstilling. Men når det gjelder å bli toppleder, er det mennene som sikter høyest.

37 prosent av de spurte mennene har ambisjoner om å etter hvert få en stilling som toppleder eller partner, mens 22 prosent av kvinnene har tilsvarende ambisjoner, viser et utdrag fra den årlige undersøkelsen Karrierebarometeret utført blant studenter og nyutdannede.

– Kvinner og menn har like gode forutsetninger for å lykkes som ledere, og kvinner like lyst til å bli ledere som menn. Virksomheter som ønsker bedre kjønnsbalanse i lederstillinger bør derfor senke terskelen for å øke interesse for slike stillinger, slik at de får flere å velge mellom, mener Arve Kvalsvik i konsulentselskapet Evidente, som jobber med å bistå personalavdelingene i norske selskaper.

Undersøkelsen viser også at menn er mer selvsikre enn kvinner når det kommer til troen på om de når sine karrieremål. For eksempel sier 75 prosent av de mennene som har lederambisjoner, at de tror de vil lykkes, mens tilsvarende andel for kvinner er 60 prosent.

Det årlige karrierebarometeret som lages på oppdrag for Evidente og Karrierestart, der det blant annet publiseres lister over attraktive bransjer og arbeidsgivere, publiseres i april.

Her kan du velge kommune og se fordelingen av mannlige og kvinnelige ledere:

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa