onsdag, 13 mars 2019 16:05

Mann dømt til 17 års forvaring for overgrep mot datteren

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Saken gikk for Gulating lagmannsrett. Saken gikk for Gulating lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

En mann i 50-årene fra Sunnhordland er i lagmannsretten dømt til 17 års forvaring for seksuelle overgrep mot datteren i en periode på 18 år.

I Sunnhordland tingrett ble mannen dømt til fengsel i 19 år, men Gulating lagmannsrett mener gjentakelsesfaren er så stor at han må dømmes til forvaring, skriver Haugesunds Avis.

Ifølge dommen har mannen hatt hyppig og jevnlig seksuell omgang med datteren fra hun var rundt fem år gammel i 1999 til januar 2017. Mannen ble også dømt for å omfattende sosial kontroll over familien og jevnlig utsatt sin samboer og fire barn for fysiske og psykiske avstraffelser.

– Lagmannsretten mener det er risiko for seksuelle overgrep både på kort og lang sikt. Tiltaltes evne til å etablere kontakt med kvinner bidrar til risikoen for seksuelle overgrep i nye relasjoner. Tiltaltes alder, som vil være 68 år etter endt soning av en dom på 17 år, reduser ikke i seg selv risikoen, heter det i dommen.

Mannen er ilagt kontaktforbud overfor samboer og barn på ubestemt tid, og han må betale dem til sammen over én million kroner i oppreisning.

Forvaringsdommen har en minstetid på ti år.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa