Solskjær roser spillerne etter snuoperasjon: – De gjorde en fantastisk jobb

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Romelu Lukaku ble matchvinner med to mål lørdag. Romelu Lukaku ble matchvinner med to mål lørdag. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær var høyt oppe etter Manchester Uniteds dramatiske 3-2-seier hjemme mot Southampton. Han sier spillerne hans er proppfulle av selvtillit.

Manchester United var i trøbbel lørdag, men to raske scoringer etter pause av Andreas Pereira og Lukaku sørget for 2-1. Bortelagets James Ward-Prowse ville det derimot annerledes og sendte et nydelig frispark oppe i hjørnet bak David de Gea.

Det så ut til å gå mot uavgjort, men i det 89. minutt sendte Lukaku inn sitt andre mål for dagen og sikret tre viktige poeng og mer Solskjær-jubel.

Dermed fortsetter kristiansunderens utrolige rekke som manager i Manchester United. Siden han tok over, har laget ti seirer, to uavgjort og null tap i Premier League. Med tre poeng mot Southampton klatret de røde tilbake på 4.-plassen som gir spill i neste sesongs mesterliga.

– Det er en av de kampene som har alt. De kom her for å slå oss. Vi burde ledet i løpet av de første minuttene, så scoret de på sjansene sine. Målene deres var utrolige, men laget gjorde en fantastisk jobb og guttene mine gjorde en strålende 2. omgang, sa Solskjær ifølge BBC.

Han la til at Manchester United har stor tro på egne ferdigheter etter den knallsterke rekken uten tap i serien.

– Troen er der. De har gått så lenge uten tap, og de vil ha ballen. Selvtilliten er høy. Lukaku hadde to flotte scoringer, og jeg er så glad for Pereira som fikk seg et mål, sa Solskjær om spillerne sine.

Rystet etter langskudd

United styrte fullstendig i åpningsminuttene, men etter en hektisk start ble det roligere. Etter 26 minutter stilnet Old Trafford. Yann Valery klinte til fra distanse, og David de Gea klarte ikke å forhindre at ballen gikk i nettet. Den spanske keeperstjernen kunne trolig gjort en bedre jobb, men 0-1 var et faktum.

Etter en tam periode i midten av omgangen våknet United til livet igjen mot slutten. Fem minutter før pause var de uhyre nære utligning, men Chris Smallings avslutning traff på innsiden av stolpen og ut. Dermed måtte vertene gå til pause med et vanskelig utgangspunkt.

Manchester United har slitt tungt med skader den siste perioden. Like etter pause så det ut til at de fikk nok en mann på en allerede lang skadeliste. Alexis Sánchez måtte ut med det som så ut som en skade i kneet.

Bare sekunder senere var innbytter Diogo Dalot involvert da hjemmelaget nesten utlignet. Han la vakkert inn til Marcus Rashford, som headet like utenfor.

Vakkert

Like etterpå skulle likevel hjemmesupporterne få noe å juble for. Andreas Pereira har fått sjansen som et resultat av de nevnte skadene, og midtbanespilleren banket vakkert inn utligningen fra cirka 25 meters hold.

Fem minutter senere var kampen snudd. Lukaku gjorde opp for bommen tidligere i kampen og banket United i ledelsen etter pasning fra Pereira. Riktignok så spissen ut til å ha stått i en marginal offside.

Et kvarter senere skulle stemningen få en brist da bortelaget fikk frispark fra rundt 20 meter. Ward-Prowse er kjent for sin gode fot, og han sendte i vei et praktfullt frispark. De Gea maktet ikke å hindre scoring, og Southampton så ut til å ta med viktige poeng i bunnstriden.

Minuttet før pause var imidlertid Lukaku frampå igjen og sendte ballen til venstre for Southampton-keeper Angus Gunn til 3-2.

På overtid fikk United straffe, men Paul Pogbas straffe midt i mål ble avverget av Gunn. Det var franskmannens tredje straffemiss denne sesongen.

3-2-seieren gjør at Solskjærs menn står med 58 poeng, mot Arsenals 57. Tottenham på 3.-plass har 61.

Fakta engelsk eliteserie fotball lørdag

Bournemouth – Manchester C. 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Riyad Mahrez (55).

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.
Brighton – Huddersfield 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Florin Andone (79).

30.182 tilskuere.

Burnley – Crystal Palace 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Phil Bardsley (selvmål 15), 0-2 Michy Batshuayi (48), 0-3 Wilfried Zaha (76), 1-3 Ashley Barnes (90).

19.223 tilskuere.

Manchester U. – Southampton 3-2 (0-1)

Mål: 0-1 Yann Valery (26), 1-1 Andreas Pereira (53), 2-1 Romelu Lukaku (59), 2-2 James Ward-Prowse (75), 3-2 Lukaku (89).