søndag, 24 februar 2019 19:13

En person død og to kritisk skadd etter å ha fått strøm i seg i togtunell i Oslo

Ulykken skjedde i en togtunell ved Filipstad i Oslo. Ulykken skjedde i en togtunell ved Filipstad i Oslo. Foto: NTB scanpix

En person er død etter å ha kommet i kontakt med en strømførende kilde i en togtunell i Oslo. To andre er kritisk skadd.

Ulykken skjedde ved Filipstad, vest i Oslo sentrum, søndag ettermiddag.

– Dette har skjedd på et sidespor som primært brukes til å snu tog, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Fortalte om en tredje person

To skadde ble først funnet, og de ble brakt til Ullevål sykehus. Det var mulig å snakke med dem, og de fortalte politiet at de hadde vært sammen med en tredje person.

Denne personen ble funnet noe senere. Vedkommende ble hentet ut av tunellen, og tilstanden ble betegnet som kritisk. Noe senere meldte NRK at personen er død.

Til TV 2 opplyser operasjonslederen at de to andre personene er innlagt på sykehus med kritiske skader.

Ulykken påvirker ikke den generelle togtrafikken, ifølge Bane Nor.

– Det er bekreftet at det har vært uvedkommende inne i en liten tunell på Filipstad. Basert på det vi vet, har de vært på et område som ikke er beregnet for vanlig ferdsel, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Ber folk unngå slike områder

– Vi har hatt situasjoner på Filipstad og andre steder tidligere som ligner på denne. Vår klare oppfordring er at man ikke beveger seg inn på områder som ikke er beregnet på vanlig ferdsel, fortsetter han.

I disse områdene er det høyspentanlegg med spenning på 15.000 volt.

– Kommer du i nærkontakt med det, er det risiko for liv og helse, sier pressevakta.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa