lørdag, 16 februar 2019 10:39

3 års fengsel for mishandling av familien i 20 år

Skrevet av

50-åringen var utad slik som andre folk. Men innenfor husets fire vegger var han et monster. Ringerike tingrett avsa en dom den 4. februar mot en mann som hadde tyrannisert familien sin i over 20 år.

I grunnlaget for tiltalebeslutningen heter det (teksten er endret noe for å anonymisere de involverte partene):
 
I perioden desember 1996 til januar 2017, på flere adresser i Hønefoss, mishandlet han jevnlig sin samboer ved bruk av vold, trusler, begrensning av hennes bevegelsesfrihet og nedsettende og krenkende uttalelser, samt ved å utøve vold mot barna.

Volden har blant annet bestått i at han ved gjentatte anledninger har slått henne i ansiktet og/eller på kroppen, tatt kvelertak på henne, dunket hodet hennes i gulvet/veggen, skallet henne i hodet, bitt henne i ansiktet og lugget henne. Volden har blant annet medført at hun har brukket nesen og ribben og blitt påført hevelser og blåmerker.

Truslene har blant annet bestått i at han skulle drepe henne, gjøre "livet hennes til et helvete" og at han skulle publisere nakenbilder av henne. Den nedsettende og krenkende adferden har blant annet skjedd ved at han har kalt henne "hore", "feit rumpe" og at han har ødelagt klær/sko som var hennes. Han har begrenset bevegelsesfriheten hennes ved å blant annet kontrollere henne ved hyppige oppringninger og besøk på arbeidsplassen hennes og frata henne bankkort, mobiltelefon og nøkler.

Barna var også utsatt for vold, samt at de var vitne til hvordan han mishandlet samboeren. I følge et vitne under rettssaken, skulle volden ha pågått i over 20 år.

Å lese den 34 sider lange dommen gjør inntrykk. Den kan minne om manuset til en skrekkfilm. Men det handler dessverre om en historie fra virkeligheten. Om 20 års helvete for en liten familie og om ødelagt barndom.

Aktor la ned påstand om fengsel i 3 år og 6 måneder. Igjen har politiets sommel medført reduksjon av straffen. Mishandleren fikk derfor bare 3 år i fengsel.

I tillegg ble han dømt til å betale 525.000 i oppreisning til samboeren og barna.

Sist redigert tirsdag, 19 februar 2019 23:25

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa