torsdag, 13 desember 2018 07:45

Handelsbanken i Finland og EVRY inngår en strategisk avtale

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Nina Arkilahti, administrerende direktør for Handelsbanken i Finland og konserndirektør Wiljar Nesse i EVRY Financial Services Nina Arkilahti, administrerende direktør for Handelsbanken i Finland og konserndirektør Wiljar Nesse i EVRY Financial Services FOTO: EVRY

Handelsbanken i Finland og EVRY har inngått en avtale om leveranse av neste generasjon kjernebank- og betalingsløsninger. Avtalen har en samlet kontraktsverdi på om lag NOK 650 millioner og gjelder for en periode på åtte år (opsjon for å utvide i ytterligere to år). Dette er et viktig steg for EVRY i det finske markedet og for selskapets strategi om fortsatt vekst i Norden og internasjonalt.

Gjennom den nye avtalen skal EVRY levere en komplett portefølje av bankløsninger til Handelsbanken i Finland, for betjening av både for bedrifts- og personmarkedet. Kontrakten omfatter levering av kjernebank- og betalingsløsninger, internettbank for bedriftskunder og personmarked, låneadministrasjon og back office-løsninger for Handelsbankens ansatte, samt utvalgte korttjenester. Dette vil bli levert som en programvare ("SaaS") -løsning, basert på EVRYs moderne og kostnadseffektive programvareplattform for end-to-end banktjenester. Dette vil sikre at Handelsbanken fortsatt vil være i front med å tilby innovative og effektive tjenester til sine kunder, og vil legge til rette for bankens videre vekst i det finske markedet.

«EVRYs tjenester er allerede i bruk av Handelsbanken i Norge, og har vært det i mange år. EVRYs løsninger vil gi oss en moderne og fleksibel bankplattform med omfattende muligheter for produktutvikling. Ved å modernisere kjernebanksystemene våre på denne måten, vil vi kunne utvikle mer effektive prosesser og dermed tilby bedre service til kundene», sier Nina Arkilahti, administrerende direktør for Handelsbanken i Finland.

«Denne avtalen er en viktig milepæl for ekspansjon av neste generasjon kjernebank- og betalingsløsninger til Finland, og viser at bankplattformen vår er svært konkurransedyktig internasjonalt. Det er en stor tillitserklæring at Handelsbanken i Finland har valgt oss som strategisk partner. EVRY vil levere en kundesentrisk kjernebank- og betalingsløsning som vil gjøre det mulig for Handelsbanken å respondere raskere på endringer, og til å være mer proaktiv i å ta nye verdiøkende tjenester til markedet», sier konserndirektør Wiljar Nesse i EVRY Financial Services.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa