torsdag, 29 november 2018 15:43

Lastebilsjåfør drept etter kollisjon med toget

Lastebilsjåfør drept etter kollisjon med toget Foto: Njaal Kværnes / Østerdølen / NTB scanpix

Et tog med om lag 100 passasjerer om bord har truffet en lastebil på sporet av på Rørosbanen nord for Koppang. Flere er skadd, men det er uvisst hvor alvorlig.

Innlandet politidistrikt ble varslet klokka 14.09. De bekrefter at det er meldt om personskader, men omfanget er ikke avklart.

– Vi jobber nå med evakuering, skriver politiet i en pressemelding.

NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby er blant dem som er om bord i toget. Han opplyser at det er om lag 100 passasjerer om bord og sier 3–4 ruter er knust.

– Det er noen personskader, og jeg ser at noen har kutt og at noen bør til helsesjekk. Jeg har snakket med lokomotivfører, og han har det bra. Politiet er på stedet sammen med brannvesenet, sier han til NTB.

Strekningen blir stengt, og NSB jobber med å finne alternativ transport både til dem som var om bord i toget og andre som skulle reist med Rørosbanen.

– Et hjul har sporet av, og toget kan ikke flyttes sånn som det står nå, sier Lundeby.

Bane Nors pressevakt Harry Korslund opplyser at ulykken skjedde på en planovergang mellom Koppang og Atna. Han sier det vil ta tid å få ryddet opp etter ulykken.

– Som følge av sammenstøtet har togsettet sporet av med en aksel. Det betyr at vi har et omfattende bergingsarbeid foran oss, sier pressevakt Harry Korslund til Østlendingen.

 

Sist redigert torsdag, 29 november 2018 15:56

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa