onsdag, 28 november 2018 10:23

Lei av å bli lurt?

Skrevet av
Ved første øyekast ganske uskyldig, men egentlig av de råeste Ved første øyekast ganske uskyldig, men egentlig av de råeste

Det hagler med falske e-poster som skal forsøke å lure deg til å klikke videre. Vi har sett nærmere på en av disse som i utgangspunktet virker troverdig.

Nå har ikke vi noen iCloud-konto, så dermed skjønte vi fort at det var noe muffens med denne mailen.

Det er oppgitt en IP-adresse i China som vi har valgt å slå opp. Dette er en av mange IP-adresser som ligger hos China Telecom Group. Så akkurat det ble vi ikke særlig klokere av.

Men hvor havner vi hvis vi klikker på linken? Vi FRARÅDER å klikke på slike linker, men vi går inn via en anonym VPN-server.

Først kopierer vi ut lenkeadressen og limer den inn i notisblokk. Det viser seg da at det dukker opp en helt annen tekst enn den som står i mailen.

svindel2


Når vi klikker, blir vi raskt videresendt fra den første IP-adressen til en ny side. Denne siden ligner til forveksling en side tilhørende Apple. Og det er her de forsøker å lure deg til å oppgi brukernavn og passordet til Apple-kontoen din.

Uansett hva du skriver inn, kommer du videre og får beskjed om å legge inn både personnummer og bankkonto. Resten er vel lett å tenke seg? Gjør du dette, kan du regne med at det er svært lite på kontoen din om et par dager!

svindel3

Men uansett hva du legger inn, så kommer du faktisk videre. Det neste de vil at du skal gjøre, er å gå inn på din egen bankkonto på nettet. Men du er altså fortsatt på samme IP-adresse og så langt unna banken din som du antagelig kan komme på nettet.

Etter at vi la inn en kode vi bare fant på, kom vi til neste punkt. Her vil de ha passordet til bankkontoen din. Har fant vi på noe igjen.

Og da virket svindlerne ganske fornøyd, for nå kom vi bare inn i en sløyfe hvor vi på nytt ble bedt om koden til bankkontoen.

svindel4

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa