fredag, 23 november 2018 09:56

EVRY inngår nytt partnerskap med Bankgirot

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Per Hove Per Hove

Bankgirots nye samarbeid med EVRY omfatter outsourcing av IT-driften. Partnerskapet skal muliggjøre en dynamisk leveringsorganisasjon og modernisering av den tekniske infrastrukturen. Avtalen innebærer at EVRY tar ansvar for plattformdriften og leverer tjenester som tilfredsstiller Bankgirots levering av sikre og effektive betalinger.

«Vi er glade for at Bankgirot har vist oss tillit til å inngå avtalen. Bankgirot har er sterk posisjon på betalingsmarkedet i Sverige, og denne avtalen gjør det mulig for oss til sammen å intensivere arbeidet med å effektivisere plattformsdriften», sier konsernsjef Per Hove i EVRY.

Bankgirot har i nesten 60 år garantert og digitalisert det svenske betalingsmarkedet og formidler om lag 6 millioner transaksjoner verdt SEK 68 milliarder kroner daglig. Selskapet har tidligere utviklet mange vellykkede finansielle tjenester som Autogiro, e-faktura og "Real-Time Payments" (BIR) som muliggjør Swish.

«Med EVRY får vi en partner med dyp teknisk og forretningsmessig innsikt som kan bidra sterkt når det gjelder kvalitet og effektivitet». Det sier adm. direktør Jeanette Jäger i Bankgirot.

Kontrakten med Bankgirot ble vunnet i sterk internasjonal konkurranse, noe som viser at EVRY har høy kompetanse og konkurransedyktige løsninger som tilfredsstiller kundenes behov for å effektivisere samfunnskritisk betalingsinfrastruktur.

Avtalen har en samlet verdi på om lag SEK 700 millioner kroner og gjelder for en periode på 7 år fra 10. desember 2018. I tillegg har Bankgirot en opsjon på å fornye avtalen for ytterligere 2 + 2 år. Avtalen med Bankgirot innebærer også at et 30-talls ansatte blir tilbudt ansettelse hos EVRY.

{AF}Om EVRY

EVRY er et ledende nordisk IT-tjeneste og programvareselskap med mer enn 10 000 kunder i privat og offentlig sektor. Over fem millioner mennesker i Norden bruker daglig løsninger levert av EVRY. Gjennom en sterk lokal tilstedeværelse med dyp teknologisk og forretningsmessig innsikt er EVRY en pådriver i kundenes innovasjon og fornyelse. EVRY hadde i 2017 en omsetning på NOK 12,6 milliarder og 8 500 ansatte i 9 land. Hovedkontoret ligger på Fornebu utenfor Oslo og selskapets aksjer er notert på Oslo Børs.{/AF}

Sist redigert fredag, 23 november 2018 10:00

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa