onsdag, 24 oktober 2018 15:12

Saudi-Arabia nektet tyrkisk politi adgang til brønn på konsulatet i Istanbul

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Saudi-Arabias konsulat i Istanbul, der den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept etter at han gikk inn i bygningen for å hente dokumenter 2. oktober. Saudi-Arabias konsulat i Istanbul, der den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept etter at han gikk inn i bygningen for å hente dokumenter 2. oktober. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix

Saudiarabiske tjenestemenn nektet tyrkisk politi adgang til en brønn i hagen til kongedømmets konsulat i Istanbul i letingen etter Jamal Khashoggis levninger.

– Saudiarabiske tjenestemenn nektet tyrkiske etterforskere å undersøke en vannbrønn i konsulatets hage i Istanbul i letingen etter bevis som kan knyttes til drapet, skriver det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået avsluttet tyrkiske etterforskere undersøkelsene i konsulatet og i generalkonsulens residens torsdag 18. august.

Tyrkiske medier spekulerte tirsdag på om levninger etter den saudiarabiske journalisten kan ligge i brønnen i konsulatets hage, men det er ikke blitt bekreftet. Det er heller ikke brakt på det rene om tyrkiske myndigheter vil be om å få gjøre nye undersøkelser i konsulatet eller i boligen.

Etter å ha nektet for å ha noe å gjøre med Khashoggis forsvinning i to uker, opplyste Saudi-Arabia i helgen at Khashoggi ble drept inne i konsulatet. Men det ble hevdet at drapet skjedde i forbindelse med en slåsskamp, og regjeringen avviser fortsatt at landets ledelse har vært involvert i drapet.

En rekke land og menneskerettighetsorganisasjoner fester ikke lit til Saudi-Arabias forklaring og krever håndfaste bevis for hva som har skjedd. Blant annet etterlyser de Khashoggis levninger.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa