tirsdag, 23 oktober 2018 16:02

Martin Kolberg (Ap) mistet lappen etter å ha sovnet bak rattet

Leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg, var i sommer utsatt for en alvorlig bilulykke, men både han og barnebarnet slapp uskadd fra ulykken. Leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg, var i sommer utsatt for en alvorlig bilulykke, men både han og barnebarnet slapp uskadd fra ulykken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Aps Martin Kolberg sovnet bak rattet, men både han og barnebarnet slapp uskadd fra en kollisjon med en fjellvegg på vei til hytta i Sunnfjord i sommer.

Ulykken skjedde 6. juli i Lærdal den 6,6 kilometer lange Fodnestunnelen på riksvei 5. Med seg i bilen hadde han et barnebarn som satt og sov. Da Ap-veteranen sovnet, skjente bilen over i motgående kjørefelt og kolliderte først med fjellveggen på venstre side og deretter med fjellveggen på den andre siden, skriver NRK.

– Så stanset den i fjellveggen med fronten først. Takket være flaks og ny Volvo kom vi fra det med minimale skader, forteller Kolberg.

Barnebarnet kom uskadd fra ulykken, mens Kolberg slapp fra den dramatiske hendelsen med et brannsår på underarmen etter at kollisjonsputen ble utløst. Begge ble tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til Lærdal sykehus.

– Jeg sjekket først om barnebarnet var uskadd, og så at jeg selv var uskadd. Men det var noen skremmende sekunder for kona, sier Kolberg. Kona Aud kom kjørende bak i sin egen bil.

– Bilen bremset selv og varslet nødsentralen. Mens vi satt i bilen og røyk drev inn til oss, kom det en svensk stemme i høyttalerne som spurte hvordan det gikk med oss, sier Kolberg, som lovpriser både den nye bilen, nødetatene og sykehuset i Lærdal for at det gikk bra.

Kolberg ble ilagt 8.000 kroner i bot og fratatt førerkortet for seks måneder.

– Jeg har akseptert både boten og tap av førerretten. Du kan kalle det for et uhell, men slikt skal ikke skje og jeg har fått en lærepenge. Heldigvis kom det ikke bil imot, sier han.

To og en halv time etter ulykken var familien på vei til hytta igjen.

Sist redigert tirsdag, 23 oktober 2018 16:05
Mer i denne kategorien « Elgpåkjørsel ved Snyta Tatt! »

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa