tirsdag, 18 september 2018 08:07

Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot 22 gutter

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Mann tiltalt for seksuelle overgrep mot 22 gutter Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En mann i slutten av 30-årene er tiltalt for voldtekt av en 13-åring og seksuelle overgrep mot 21 andre mindreårige gutter på Østlandet.

Siden mannen ble pågrepet i mai i fjor, har saken blitt etterforsket av politiet i Drammen, melder NRK.

Statsadvokat Anne Christine Stoltz Wennersten er aktor i saken. Hun forteller at ingen av de 22 guttene selv har anmeldt de angivelige overgrepene. Rettssaken starter i Drammen tingrett tirsdag. De fleste guttene var mellom 14 og 16 år da overgrepene skal ha funnet sted.

Guttene fikk kontakt med mannen på sosiale medier og chatteforum for homofile. Overgrepene skjedde ifølge tiltalen der guttene bodde, i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Østfold, Hedmark og Oppland.

Den yngste var 13 år da mannen skal ha voldtatt ham. Ifølge den nye straffeloven fra 2005, anses den seksuelle omgangen som voldtekt når personen er under 14 år, selv om det ikke har skjedd under tvang eller trusler. Guttene er innkalt til retten for å forklare seg.

– Det er viktig at saken kommer opp for retten, selv om det oppleves vanskelig og belastende for mange av dem. De er blitt eldre og innser i dag at dette er riktig, sier Vibeke Gjone Bille, bistandsadvokat for noen av guttene.

Aktor har varslet at det kan bli lagt ned påstand om forvaring. Rettssaken skal gå for lukkede dører.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa