mandag, 10 september 2018 08:32

Nå blir Frimurerordenens medlemmer hemmelig

Skrevet av
Denne boka vil ikke inneholde navn på medlemmer neste år Denne boka vil ikke inneholde navn på medlemmer neste år Foto: Frank Tverran

Det har alltid vært et prinsipp hos Den Norske Frimurerorden at det skal være full åpenhet om hvem som er medlemmer. Det blir det slutt på nå.

I disse dager går det ut en henvendelse til nærmere 20.000 medlemmer hvor det gjøres oppmerksom på at den nye personopplysningsloven som trådte i kraft i sommer (GDPR), også gjelder Den Norske Frimurerorden.


- Den betyr bl. a. at vi ikke lenger kan offentliggjøre medlemslistene våre som tidligere i Matrikkelen. Vi har aldri sendt ut medlemslister elektronisk, men det vil heretter også være ulovlig å overlate trykte medlemsfortegnelser ikke bare til utenforstående, men også til våre egne medlemmer, heter det i en e-post undertegnet Storsekretær Harald Øien i Den Norske Frimurerorden.

 
- Derfor stanses – med øyeblikkelig virkning - alt salg, utlevering og utlån av Matrikkelen. Vi kan ikke lenger gi noen tilgang til medlemsfortegnelsen, – eller for den saks skyld heller ikke sende medlemsfortegnelsen til biblioteker elller lignende, avslutter Øien.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa