onsdag, 05 september 2018 21:43

Ringeriksregionen kan vente kraftig nedbør til helgen

Skrevet av
Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel gult for nedbøren som kommer på Østlandet til helgen. Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel gult for nedbøren som kommer på Østlandet til helgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Både kalosjer, oljehyre og sydvest er anbefalt antrekk hvis du oppholder deg ute på Østlandet til helgen. Lynavleder er heller ingen dum idé.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel gult for nedbøren som kommer. Det er det tredje høyeste nivået på farevarslingen til instituttet og kan føre til skader på utsatte hus og bygninger.

Det kommer en god del nedbør både fredag og lørdag i Sør-Norge, sammen med tordenvær og lyn, hovedsakelig østafjells.

– På deler av Østlandet kan det komme så mye som 25 millimeter nedbør i timen. Lokalt kan det komme enda mer intens nedbør, mellom 30 og 50 millimeter, opplyser statsmeteorolog Geir Olav Fagerlid ved Meteorologisk institutt til NTB.

Det ventes også en god del vind i fjellområdene i Sør-Norge, med vindkast på opp mot 25 meter i sekundet.

– Folk som skal på fjellet i helga, må kle seg godt. Med kraftige byger og vind blir det en dårlig helg for friluftsliv i Sør-Norge, konstaterer Fagerlid.

Variert på Vestlandet

Sørlandet og sørlige deler av Vestlandet, som Rogaland og deler av Hordaland, vil få mye av det samme været som på Østlandet med en god del byger og vått vær. På fredag kan Agder-fylkene, Rogaland og Hordaland få kraftig vind opp mot 25 meter i sekundet.

Over helga kommer også høstværet sigende med lavere temperaturer, men for nordre del av Vestlandet og Trøndelag er situasjonen en annen med sol og oppholdsvær.

– Det ventes litt nedbør og fralandsvind, men for det meste tørt og fint. Det blir temperaturer som kan komme opp mot og over 20 grader, definitivt en siste smak av sommer, sier han.

Best i nord

Værvinneren er definitivt Nord-Norge, som får et kjærkomment finvær med tørre forhold og ganske varme temperaturer til å være nordpå på denne tiden av året.

– Det vil bli bra temperaturer på mellom 15 og 16 grader på det meste, lokalt opp mot 20 grader, og dette været fortsetter også etter helgen. Faktisk blir det bedre vær og høyere temperaturer utover neste uke for alle de nordligste fylkene, sier Fagerlid.

Lokalt kan det imidlertid forekomme noe morgentåke i de nordligste fylkene.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa