torsdag, 16 august 2018 07:37

NHO-forening vil ha større skatteendring for oppstartsselskaper

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner dørene for en utvidelse av skatteendringene for oppstartsselskaper. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner dørene for en utvidelse av skatteendringene for oppstartsselskaper. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NHO-foreningen Abelia ønsker større skatteendring for oppstartsselskaper. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier departementet vurderer en utvidelse.

– Vi tror den aller viktigste løsningen for å forbedre vekstvilkårene for norske vekstbedrifter er å gjøre noe med opsjonsskatten. For vekstbedrifter er det fremdeles slik at ansatte egentlig skatter av lottobilletter, sier innovasjonssjef Daniel Ras-Vidal i NHO-foreningen Abelia til Dagens Næringsliv.

Opsjoner i form av aksjer i et selskap i oppstartsfasen beskattes lenge før en eventuell gevinst.

Regjeringen innførte i fjor en ordning for nye bedrifter med under ti ansatte og med en omsetning på mindre en 16 millioner kroner. Ordningen begrenset seg til en skattefordel på opp mot 500.000 kroner.

I en rapport fra Menon Economics, bestilt av Abelia og Norsk Venturekapitalforening, svarer 77 vekstbedrifter og investorer at opsjonsskatten er et av de største hindrene for å tiltrekke seg talentfulle ansatte.

Torbjørn Røe Isaksen understreker at problemstillingen ikke er ukjent.

– Derfor vil gjennomgåelsen av hele virkemiddelapparatet og oppfølgingen av Kapitaltilgangsutvalget adressere alle utfordringene som er på bordet, sier han til DN.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa