mandag, 13 august 2018 13:41

Eldre ektepar slått med øks under ran i sitt eget hjem

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Eldre ektepar slått med øks under ran i sitt eget hjem Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En eldre mann ble stygt kvestet da to menn brøt seg inn hos ham og kona i Rygge i Østfold. Ranerne fikk med seg et stort pengebeløp, en pistol og parets bil.

Ekteparet ble angrepet med balltre og øks da det politiet mener er to gjerningsmenn brøt seg inn i eneboligen deres rundt klokka 2.30 natt til mandag. Øst politidistrikt er forsiktig med å gi detaljerte opplysninger rundt ranet, men bekrefter at ekteparet hadde et større kontantbeløp i boligen, i tillegg til andre verdisaker.

– De stjal en pistol og parets bil, en sølvgrå Mercedes ML, i tillegg til smykker og et større beløp. Bilen ble sett da den krysset grensa på Svinesund kort tid senere, sier politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt til NTB.
Kvinnen avhørt

Han vil ikke ut med hvor stort pengebeløp som ble stjålet og sier «det er for tidlig i etterforskningen» å svare på spørsmål om relasjonen mellom gjerningsmennene og ekteparet, og gjerningsmennenes kunnskap om hvilke verdier som befant seg i parets bolig.

– Det er blant tingene som etterforskningen skal avklare. Kvinnen har gitt en kort forklaring med informasjon som er nyttig for oss i denne fasen av etterforskningen, sier Skarpeid.

Stygt kvestet

Kvinnen ble også utsatt for vold under ranet, men er ikke alvorlig skadd. Mannen er derimot stygt kvestet, i den grad at han mandag ikke har vært i stand til å la seg avhøre.

Skarpeid vil ikke svare på spørsmål om hvilken alder og nasjonalitet de antatte gjerningsmennene har.

– Vi jobber bredt og får bistand av enheten for organisert kriminalitet, sier Skarpeid.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa