mandag, 02 juli 2018 23:50

Svake tall for lineær-TV

Svake tall for lineær-TV Foto: Vidar Ruud

Personer mellom 20 og 49 år så i gjennomsnitt 88 minutter lineær-TV per dag i årets første halvår.

Det viser en undersøkelse gjennomført av analyseinstituttet Kantar, ifølge Dagens Næringsliv.

I første halvår 2017 så folk i samme aldersgruppe 117 minutter lineær-TV i gjennomsnitt hver dag. Tallene er imidlertid ikke direkte sammenlignbare, ettersom de nå omfatter også dem som kun har tilgang til strømme-TV.

– Det er nesten ikke dramatisk lenger, for tendensen har allerede vært der i fire-fem år. Men det er store endringer, sier tv-direktør Morten Wiberg (49) i mediebyrået Carat. Han tror lineær-TV vil være en levedyktig plattform en stund til, men vet ikke hvor lenge.

– Jeg tror nok det kommer til å fortsette noen år til – om det blir fem eller ti er umulig å si. Avisene skulle vært døde for lenge siden hvis alle spådommer hadde gått inn. Det tar tid å endre disse vanene, sier Wiberg.

– Foreløpig er det vanskelig å se hva som vil skje når den første strømmegenerasjonen, dagens 20-åringer, blir voksne med barn og familie. Hvilke vaner vil de legge seg til?

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa