mandag, 14 mai 2018 00:24

Høyere sikkerhet også under årets 17. mai

Høyere sikkerhet også under årets 17. mai Foto: Frank Tverran

Politiet skal i likhet med i fjor sette inn en rekke sikkerhetstiltak i Oslo og flere andre byer i forbindelse med barnetogene 17. mai.

Til tross for at PST vurderer at trusselrisikoen er lavere enn i fjor, setter Oslo-politiet også i år inn ekstra sikkerhetstiltak.

– Vi vil sperre av med busser og politibiler rundt barnetoget, og man vil se bevæpnet politi, sier stabssjef Martin Strand i Oslo politidistrikt til TV 2.

Trondheim og Stavanger går for framskutt lagring, noe som vil si at politiet vil ha våpen tilgjengelig i politibilene. I Bergen vil det ikke være generell bevæpning 17. mai, men politiet vil ha punktbevæpnede patruljer på særlig risikofylte steder.

Sikkerhetstiltakene rundt nasjonaldagen 2017 ble varslet like etter at PST oppjusterte trusselnivået i Norge fra at det var «mulig» til at det var «sannsynlig» med et terroranslag i løpet av 2017.

Bakgrunnen var terrorangrepet i Stockholm, samt pågripelsen av en 17-åring med en bombelignende gjenstand i Oslo sentrum.

– Den åpne trusselvurderingen er kjent og den er jo litt lavere enn den som var i fjor, men vi har altså valgt å bevæpne også i år på grunnlag av den generelle trusselen som er der. Det er uansett små nyanser i trusselvurderingen, sier Strand.

Stabssjefen påpeker at politiet har jobbet mye med etterretning på forhånd, og at det ikke foreligger signaler om en spesifikk trussel mot nasjonalfeiringen i år.

Barnetoget er imidlertid et såpass spesielt arrangement at politiet ikke ønsker å ta noen sjanser, tilføyer han.

Sist redigert mandag, 14 mai 2018 00:27

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa