torsdag, 19 april 2018 08:46

25 år i tjeneste for de som trenger det mest

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

ADRA Norge, med hovedkontor på Vik i Hole, inviterer denne helgen til stor jubileumsmarkering 3 dager til ende i Oslo. Det begynner allerede førstkommende fredag med fagseminar på Litteraturhuset, og følger med en storslagen heldagsfeiring i Storsalen, Oslo, lørdag. Et seminar søndag, handler om å bygge broer i lokalmiljø her i Norge.

ADRA Norge ble etablert som stiftelse 19. april 1993, ti år etter at ADRA var etablert internasjonalt – som Adventistkirkens humanitære arm. Før dette hadde Adventistkirken på verdensbasis drevet med veldedig arbeid og innsamling (Hjelpeaksjonen) for fattige ved siden av et utstrakt helse- og skolearbeid over hele verden siden menigheten ble etablert mot slutten av 1800-tallet. Men dreiningen gikk på denne tiden vekk fra veldedighet og utdeling - til langsiktig utviklingsarbeid med mål om bærekraft. Det var også en dreining i katastrofehjelp fra innsamling av klær og utstyr, til nødhjelp som allerede i første fase legger til rette for langsiktighet og bærekraft.

ADRA Norge har vært i sterk vekst de siste årene, og forvaltet i 2017 om lag 55 millioner Norad-støttede kroner i tillegg til egne, innsamlede midler. Kirkens medlemmer er ikke alene om å gi til ADRAs arbeid. Organisasjonen opplever støtte i flere lag i befolkningen.

I dag fokuserer ADRA tydelig på utdanning og læring – fordi utdanning påvirker alle sider ved utviklingen av et samfunn. Arbeid for helse, vann og sanitærforhold er en integrert del av dette arbeidet. I tillegg gir ADRA hjelp i katastrofesituasjoner i samarbeid med det globale ADRA-nettverket. ADRA Norge er tros- og verdibasert og arbeider hele tiden for å nå de aller fattigste og mest sårbare, særlig barn, kvinner og funksjonshemmede. ADRA ønsker å reflektere Guds karakter gjennom alle nødhjelps- og utviklingstiltakene.

ADRA-nettverket er involvert i mer enn 130 land. Sør-Sudan, Etiopia, Somalia, Niger, Mali og Myanmar er i dag fokusland for ADRA Norge med utdanningsprogrammet som er støttet av Norad og gaver fra givere. I tillegg jobber ADRA for å forebygge menneskehandel og moderne slaveri gjennom prosjektet Keep Girls Safe.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa