tirsdag, 17 april 2018 20:49

Schola Sancti Petri til Hønefoss kirke

KONSERTKLARE: De vel 60 sangerne i oratoriekoret Schola Sancti Petri er klare til denne vårens turné  KONSERTKLARE: De vel 60 sangerne i oratoriekoret Schola Sancti Petri er klare til denne vårens turné Torunn Antonsen Berge

I tilsammen 20 år har oratoriekoret Schola Sancti Petri fylt kirkerom i innlandet med store kirkemusikalske verker. 20-årsjubileet markerer koret med Rossini og konserter i Hønefoss, Hadeland og Gjøvik, i tillegg Nidarosdomen.

Det var i 1998 professor og komponist Trond Kverno etablerte oratoriekoret, som nå jubilerer med en historiebok velfylt med konsertsuksesser. Dirigenten de siste åtte årene, domkantor Terje Kvam, har bidratt til stadig økt kvalitet i hadelandskoret.

De mer enn 60 sangerne favner geografisk både Gjøvik, Toten, Ringerike, Land og Oslo.  Med innleide profesjonelle solister og musikere har koret hatt Mozart, Bach, Händel, Haydn og en rekke andre sentrale komponister på repertoaret.
 
I jubileumsåret er det italienske Gioacchino Rossinis Petite messe solennelle som står på programmet. Rossini er først og fremst kjent for mange populære operaer, men skrev også kirkemusikk, kammermusikk, sanger, instrumental- og pianomusikk.

I 1863 skrev han Petite messe solennelle, en liten høytidelig festmesse for blandet kor, solister, klaver og harmonium. Foruten de faste messeleddene Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei, inneholder messen et preludio religioso for harmonium og piano, og en katolsk hymne (sopransolo) «O salutaris hostia».

Som vanlig har koret sikret seg fremragende musikere og solister, vi nevner Bjarne Sakshaug, klaver, Anders Hovind, harmonium, Katharina Frogner Kockum, sopran, Ann Carolyn Schluter, alt, Øyvind Ottesen, tenor og Cristopher Pedersen, bass.

Lørdag 21. april har koret konsertpremiere i Hunn kirke på Gjøvik. Dagen etter, søndag 22. april, er det konsert i Tingelstad kirke på Hadeland og søndag 6. mai følger Hønefoss kirke. Kristi Himmelfartsdag går turen til Trondheim og konsert i Nidarosdomen lørdag 12. mai.

Sist redigert tirsdag, 17 april 2018 20:57

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa