tirsdag, 06 mars 2018 07:59

12 team vil formgi minnestedet etter 22. juli

Skrevet av
12 team vil formgi minnestedet etter 22. juli Foto: Statsbygg

Statsbygg har mottatt tilbud fra 12 team som ønsker å formgi minnestedet etter 22. juli på Utøykaia.

Statsbygg utlyste i januar en konkurranse der de ba om tilbud fra tverrfaglige team som vil formgi og prosjektere minnestedet på Utøykaia . Teamene er satt sammen av inntil fire fagpersoner. Hvert team har med en landskapsarkitekt, da dette var et krav i konkurransen. Fagsammensetningen til resten av teamet var fri.

Godt fornøyd

-Statsbyggs foreløpige vurdering er at en har fått tilbud fra mange sterke kandidater og spennende team, sier prosjektleder Mari Magnus i Statsbygg. - Teamene har satt seg godt inn i oppgaven og viser stor forståelse for prosjektets kompleksitet. Det kommer tydelig fram at mange av tilbyderne har et sterkt engasjement og ønske om å gjøre en god jobb, legger hun til.

8 av de 12 teamene har med en kunstner, og i 9 av teamene er det med arkitekt. Andre fag som er representert blant tilbyderne er kommunikasjon, prosessledelse, kulturhistorie og filosofi. Teamene er bedt om å begrunne teamsammensetningen, og denne er et av kriteriene tilbudene blir vurdert etter. Andre kriterier er referanseprosjekter og oppgaveforståelse.

Statsbygg skal nå evaluere tilbudene. De mest aktuelle teamene vil bli kalt inn til intervju, og Statsbygg regner med å ha en innstilling klar rundt midten av april.

Teamene har ikke levert forslag til løsning eller utforming av minnestedet. Utformingsfasen starter etter at Statsbygg har inngått avtale med det teamet som blir valgt.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa