torsdag, 22 februar 2018 14:13

Store forskjeller på barnehagene

Skrevet av
Den private barnehagen Hov barnehage, scorer bedre enn kommunens gjennomsnitt Den private barnehagen Hov barnehage, scorer bedre enn kommunens gjennomsnitt Foto: Frank Tverran

Den 1. mars er det søknadsfrist for barnehageplass de fleste steder i landet. Med en nidobling av barn under tre år har mange barnehager en utfordring i forhold til bemanning, lokaler og pedagogisk plattform. Det er store kvalitetsforskjeller på barnehager, og det er viktig å være klar over at den nærmeste er ikke alltid er den beste.

Mange foreldre tenker ifølge den private barnehageaktøren Espira, at en barnehage er en barnehage, og velger derfor gjerne den som ligger nærmest der de bor.

– Det er langt ifra alltid det beste alternativet. Det kan være betydelige forskjeller på alt fra matkvalitet og uteområder til lokaler og barnehagens pedagogiske plattform, sier Jens Schei Hansen fra kunnskapsbarnehagen Espira.

Stort behov for informasjon

Han forteller at en rekke foreldre i disse dager ringer til flere barnehager for å få tips og råd før de velger barnehage. – Det virker som om mange har fått med seg at det er forskjeller, og flere engasjerer seg aktivt for å finne det beste barnehagetilbudet. Det er en veldig positiv trend, sier Schei Hansen.


Foreldre mest fornøyde med private barnehager

Den ferske foreldreundersøkelsen, hvor mer enn 106 000 foreldre har blitt spurt om hva de synes om sitt barnehagetilbud, viser at vi gjennomgående er fornøyde, men at de som benytter private barnehager er mer fornøyde med barnehagens lokaler og med mattilbudet.

barnehagefakta.no kan du søke opp detaljer om alle de 31 barnehagene i Ringerike kommune. Her kan du lese deg frem til hvor fornøyde andre foreldre er med barnehagen på punkter som mat, lokaler, uteområder og så videre. Her kan du også finne ut hvor mange pedagoger det er i de ulike barnehagene. Minimum en tredjedel av de ansatte bør ha pedagogbakgrunn. I Hov barnehage lå de godt over minstekravet med hele 50% barnehagelærere.


Gode råd til nye barnehageforeldre

  • Fortell om barnet ditt. Gi barnehagen sjansen til å bli godt kjent.
  • Bli kjent med personalet. En god og åpen dialog gjør alt mye lettere.
  • Still spørsmål. Barnehagens kompetente personale kan svare på det meste.
  • Snakk om barnehagen i positive ordelag hjemme. Vis interesse for barnets dag.
  • Bli kjent med andre barn og foreldre. Dere deler mye og har felles interesser.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa