torsdag, 15 februar 2018 08:03

Jansrud: – Fantastisk med dobbeltseier

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Det ble dobbelt norsk da Aksel Lund Svindal vant OL-gull i utfor menn og Kjetil Jansrud tok sølv i Jeongseon Alpine Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Sveitseren Beat Feuz tok bronse. Det ble dobbelt norsk da Aksel Lund Svindal vant OL-gull i utfor menn og Kjetil Jansrud tok sølv i Jeongseon Alpine Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Sveitseren Beat Feuz tok bronse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kjetil Jansrud sendte et realt skremmeskudd mot lagkompisen Aksel Lund Svindal, men det holdt ikke inn i OL-utforen. Norsk dobbeltseier ga likevel full fest.

– Det er fantastisk at vi fra et så lite lag kan ha to mann som tar gull og sølv. Historien om at Norge ikke hadde utforgull fra før, betyr ikke noe. Det som gjelder er å kjempe akkurat denne dagen, sier Jansrud etter å ha blitt slått med bare 12/100.

Det er knapp margin, men ikke den minste i OL-historien.

– Jeg synes det var en «cool» utfor med en del lange hopp, og traseen var absolutt ikke lett, sier Jansrud.

– Det spesielle med OL er at du bare får denne ene sjansen (hvert fjerde år). Det er nesten uforståelig at vi to var de to raskeste.

Sjelden

Jansrud og Svindal lot kronprins Haakon være med da de la grovplanene for løpet. Han var også utstyrt med internradio som gjorde at han hørte alt som skjedde før starten til superduoen.

Svindal kjørte først av de to.

– Da jeg så Kjetils første mellomtid, tenkte jeg at jeg ikke skulle kunne slå ham. Han var i en egen klasse der, sier Svindal.

Sterkest

Jansrud klarte ikke å matche lagkompisens sluttstøt nedover i påskeværet i Sør-Korea. Dermed vant 35-årige Svindal gullet fire år etter at Jansrud ble OL-mester i super-G.

Den øvelsen er neste på programmet i Pyeongchang og starter med to nordmenn som favoritter.

– Det blir nok en del følelser involvert utover ettermiddagen. Alt vil ta litt lengre tid (enn i verdenscupen), men man får bare følge planen. Vi har et fantastisk støtteapparat som vil gjøre alt for oss, sier Jansrud.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa