onsdag, 07 februar 2018 08:55

Flaut: Norge har med over 6000 astmadoser til OL

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Flaut: Norge har med over 6000 astmadoser til OL Illustrasjonsfoto

Olympiatoppen har sendt over 6000 doser med astmamedisin til vinter-OL. Det er flere ganger mer enn blant annet Finland og Sverige, melder NRK.

NRK har sett på hva slags og hvor mye medisiner Olympiatoppen har sendt til Pyeongchang. Listene viser at er 1800 doser Symbicort, 1200 doser Atrovent, 1200 doser Alvesco, 360 doser Ventoline og 1200 doser Airomir med på lasset.

– Vi står for de dosene vi har. Vi har gjort en beregning ut fra det vi har hatt med i tidligere OL, sier lederen for den norske helseteamet i OL, Mona Kjeldsberg til NRK.

– Mengdene doser hører veldig, veldig stor ut for mange. Det kan jeg forstå. Hvis man bryter ned dette på en annen måte så vil ikke mengden se så stor ut.

– Det er 43 inhalatorer til sammen og de er ment til personlig bruk. Det vil si at når den er gitt til en så er den personen som vil fortsette å bruke den, forklarer Kjeldsberg.

Norge har også med seg 400 doser som kan brukes på forstøverapparat og ti slike. Til sammenligning har Finland og Sverige med seg ti inhalatorer hver til OL, men ingen forstøverapparater.

Det var feilbruk av doser for et slikt forstøverapparat som Martin Johnsrud Sundby ble utestengt i tre måneder for i 2016.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa