tirsdag, 21 november 2017 10:51

3 milliarder i sosialhjelp til innvandrere

3 milliarder i sosialhjelp til innvandrere Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Flere barn opplever ofte at pengene til mamma eller pappa ikke strekker til. Årsaken er flere innvandrere og lavkonjunktur, ifølge Nav.

Det kommer fram i rapporten « Fattigdom og levekår i Norge » som ble lagt fram av Nav i forrige uke.

– Årsaken til de økte forskjellene i Norge er lavkonjunkturen vi har vært igjennom, samt en økning i innvandrerbefolkningen, sier Navs kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt.

Ifølge Statistisk sentralbyrå er det 98.200 fattige barn i Norge. Definisjonen på fattige barn i Norge er; barn som bor i familier med vedvarende lavinntekt over tre år, melder NRK.

I 2016 mottok 1,6 prosent av befolkningen økonomisk sosialhjelp. Denne andelen har imidlertid holdt seg stabil de siste tre årene. Nesten halvparten av dem som mottok sosialhjelp hadde innvandrerbakgrunn. Her har andelen økt de siste årene, delvis som følge av økt innvandring, ifølge Nav.

Det ble utbetalt nesten 6,2 milliarder kroner i sosialhjelp i 2016, en økning på 1,6 prosent sammenlignet med 2015. Økningen i utbetalingene skyldes først og fremst flere mottakere. Sosialhjelpsavhengigheten har gått litt ned det siste året, etter å ha vist en økning i perioden 2011 til 2015.

De siste tre årene har de med lavest inntekt ikke tatt del i inntektsveksten. De 20 prosentene med høyest inntekt har en inntekt som er 3,8 ganger høyere enn de 20 prosentene med lavest inntekt

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa