×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
søndag, 22 oktober 2017 19:07

Fakkeltog mot pels

Stor oppslutning mot pels Stor oppslutning mot pels Foto: Rasmus Lindberg

For første gang har det i Hønefoss blitt arrangert fakkeltog mot pelsdyroppdrett. Triana Inglesias sørget for at kjendisfaktoren også var tilstede.

Lørdag 21.oktober ble slike arrangementer gjennomført på 29 steder i Norge. Dermed blir dette Europas største markering for pelsdyrenes velferd. Gjennom fakkeltogene, som er NOAHs viktigste påvirkningsmetode, vil man rette politikernes oppmerksomhet mot pelsdyrnæringen i Norge.

Fakkeltogene ble første gang arrangert høsten 2003 og i fjor deltok over 8.000 personer på 26 forskjellige steder. Fakkeltoget i Hønefoss samlet nærmere 150 personer. Starten gikk fra parkeringsplassen til Hønefoss vgs, forbi Ringerike rådhus, opp gjennom sentrum og videre til Søndre Park.

På bare to dagers varsel tok den internasjonalt kjente modellen og programlederen Triana Inglesias på seg oppdraget med et innslag fra scenen i parken. Hun har vist et stort engasjement for pelsdyrenes behandling, så det ble en svært følelsmessig og engasjerende tale til publikum.

Landsstyremedlem og fylkessekretær Erlend Ødegård fikk muligheten til å gi sitt syn på politikernes rolle omkring behandlingen av pelsdyr. Siste taler var Edel Åse Sørlie, styremedlem for Dyrebeskyttelsen i Ringerike.

Sist men ikke minst må nevnes NOHAs frivillige medarbeider Mia Natalí Ravn som sørget for at arrangementet gikk knirkefritt.

noah2
Triana, Erlend, Mia og Edel (Foto: Rasmus Lindberg)


{AF}NOAHs VISJON
NOAHs visjoner en verden hvor dyr er likeverdige medskapninger. Uten burhønsanlegg og slakterier. Uten forsøksdyrlaboratorier og firmaer som produserer genmodifiserte dyr. Uten fastlenkede sirkuselefanter og pelsfarmer med rekker av bur. Uten tradisjoner som tyrefekting og skyting av ville dyr for sport og rekreasjon. Uten veterinærkontorer som rutinemessig tar livet av ”kjæledyr” som noen er blitt lei av. Uten kuer som er lenket til båsen og hester som slaktes fordi de ikke løper fort nok. Uten overgrep.{/AF}

Sist redigert søndag, 22 oktober 2017 21:05

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa