JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
torsdag, 14 september 2017 21:56

Frisk Asker på serietopp

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Stavanger Oilers-målvakt Henrik Holm sto en glimrende kamp borte mot Sparta torsdag, men det ga bare ett poeng. Stavanger Oilers-målvakt Henrik Holm sto en glimrende kamp borte mot Sparta torsdag, men det ga bare ett poeng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Frisk Asker og Lørenskog er de eneste lagene som ikke har avgitt poeng etter to serierunder i eliteserien ishockey. Frisk fører på bedre målforskjell.

Frisk Asker slo Kongsvinger hele 9-2 på egen is torsdag. Lørenskog kom under mot Vålerenga, men snudde kampen i midtperioden og vant til slutt 5-4.

I rundens storkamp vant Sparta Sarpsborg 2-1 over regjerende mester Stavanger. Kampen ble avgjort på straffer.

Etter at begge lagene hadde tatt tre straffer hadde ingen scoret. Greg Wolfe og Henrik Malmström scoret på de neste for Sparta, mens hjemmelaget holdt nullen i straffeslagkonkurransen.

Det ble en målfattig og tett kamp i Sparta Amfi. Det lignet lenge et sluttspilloppgjør hvor begge lagene solgte seg dyrt i egen sone. Hjemmelaget var best i offensiv sone, men den forløsende scoringen satt langt inne. Til det var Henrik Holm i Stavanger-målet for god.

Storspilte

Spartas 39 år gamle Henrik Malmström hadde en del sjanser, men Oilers-målvakten stengte lenge målet. Etter 27.37 fant derimot Malmström endelig nettmaskene.

Sparta styrte det meste, mens gjestene virket bleke. Etter to slappe perioder kom Stavanger ut på isen til tredje periode med en helt annet innstilling.

Måltjuven Josh Soares dukket opp da Sparta-målvakten Samuel Ward måtte slippe en puck back seg, og lagene var like langt. Perioden ebbet ut til sudden death i tre mot tre spillere.

Målvakt Holm hadde flere kvalifiserte redninger underveis, og spesielt under ekstratiden. Etter tre strafferedninger måtte han derimot kapitulere to ganger.

Snudde

Lørenskog kom under med 0-3 mot Vålerenga før veteranen Mats Trygg reduserte. Robin Ahlholm (2), Tobias Lindström og Martin Laumann Ylven sto for gjestenes fire mål i 1. periode.

Lørenskog klarte derimot å ta seg inn i kampen og snu det hele til egen fordel. Zach Hamill, Patrick Vaakanainen, Kevin Berg og Petter Grønstad scoret de siste målene for hjemmelaget.

Frisk Asker hadde ingen problemer med å slå Kongsvinger. Garry Nunn og Fredrik Lystad Jacobsen scoret to mål hver i storseieren.

I kampen mellom Manglerud Star og Stjernen tok hjemmelaget to poeng etter at Jonas Berglund avgjorde kampen med sitt 3-2-mål 1.04 ut i sudden death.

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.