fredag, 08 september 2017 10:54

Hønefoss-politiet ber ofre for nettovergrep melde seg

Skrevet av
Hønefoss-politiet ber ofre for nettovergrep melde seg Illustrasjonsfoto: Frank Tverran

Ofre for nettovergrep bør melde fra til politiet oppfordrer politiadvokat Hildegunn Teigen i Sør-Øst politidistrikt. Se også video fra politiet nederst i saken.

Politiet i Hønefoss har en pågående etterforskning mot en mann som har begått overgrep mot unge jenter på nett. Overgrepene har pågått over en periode over flere år og frem til i juni i år. Da ble han varetektsfengslet og sitter i dag fengslet på grunn av gjentagelsesfare. Ofrene for overgrepene er jenter i alderen 12-18 år. Vedkommende har forledet jentene til å kle av seg og i noen tilfeller tatt på seg selv foran kamera.

Gjerningspersonen har forledet jentene til å kle av seg blant annet ved å utgi seg for å være en politimann. I mange tilfeller har han også, ofte i kombinasjon ved å utgi seg for å være politiet, introdusert en fiktiv tredjeperson som jentene har kledd av seg foran.

Politiet har så langt identifisert 27 fornærmede jenter som har vært i kontakt med gjerningspersonen. Politiet vet imidlertid ut fra analyse av beslag at det er flere ofre. Det er ønskelig at jenter som har opplevd noe ubehagelig på nett og gjenkjenner seg i den beskrevne fremgangsmåten tar kontakt med politiet på Hønefoss.  

Politiet ønsker også å rette fokus på at det generelt er vanskelig for foreldre å følge med på trender på sosiale medier, men det er viktig å forsøke å henge med. De aktuelle overgrepene i denne saken har i stor grad funnet sted på nettstedet "Omegle", men også andre nettsteder er aktuelle møtesteder hvor barn utsettes for overgrep av voksne.

Dersom foreldre eller barn blir oppmerksom på overgrep på nett vil det ofte være mulig å identifisere gjerningspersonen ved hjelp av IP-adresser. Det var slik man fikk tak i gjerningspersonen i denne saken. Overgrep eller forsøk på dette som oppdages bør derfor anmeldes. Det oppfordres også til å sikre eventuelle bevis ved å ta skjermdump.

Politiet i Hønefoss kan nås på tlf 32103210.

Media

Har du blitt utsatt for nettovergrep? Politiet i Hønefoss

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa