tirsdag, 22 august 2017 11:56

Therese Johaug mister OL - utestengt i 18 måneder

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Therese Johaug mister OL - utestengt i 18 måneder Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Therese Johaug (29) er dømt til 18 måneders utestengelse av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) og går dermed glipp av 2018-OL i Pyeongchang.

I forkant av den lukkede høringen ved CAS' hovedkvarter i Lausanne 6. juni uttalte Johaug selv til NTB at hun tåler maksimalt 15 måneder dersom hun skal rekke OL i Pyeongchang neste vinter. 15 måneder ville bety at hun kunne konkurrere igjen 18. januar 2017, mens OL starter tre uker senere.

Johaug ble opprinnelig utestengt i 13 måneder av domsutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF), men Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket dommen til idrettens øverste domsorgan og ba om en utestengelse på mellom 16 og 20 måneder. Johaug på sin side motanket dommen og gikk for full frifinnelse.

Da Johaug fikk forelagt dommen fra CAS kom det fram at voldgiftsretten la seg på linjen som ble etterspurt av FIS.
OL-nei

Det betyr at OL i Pyeongchang går uten den norske stjerna. Jenta fra Dalsbygda med ett gull, én sølv, én bronse i OL-sammenheng får dermed ikke muligheten til å legge på ytterligere medaljer i samlingen allerede kommende sesong.

Selve CAS-panelet besto av de tre dommerne Markus Manninen (Finland), Jeffrey G. Benz (USA) og Romano F. Subiotto (Storbritannia). Manninen var oppnevnt av FIS, mens Benz ble oppnevnt av teamet til Therese Johaug.
Hevdet sin uskyld

Det var i september i fjor at det gikk galt for den norske jenta. Hun fikk kremen Trofodermin av landslagslege Fredrik Bendiksen for en solforbrent leppe. Kremen viste seg å inneholde det forbudte stoffet clostebol, og Johaug hadde ikke sett det røde dopingmerket på pakken. Bendiksen tok på seg alt ansvar, men Johaug ble straffet med hjemmel i utøverens strenge egenansvar.

29-åringen har hele tiden hevdet at hun gjorde det man kunne forvente av henne da hun forhørte seg med landslagslegen om det var trygt å bruke leppekremen.

Bendiksen vitnet på Johaugs vegne under høringen i Lausanne, slik han også gjorde under saken for domsutvalget på Ullevaal. Utenom legen var det kun Johaug selv som svarte på spørsmål rundt omstendighetene, som til slutt førte til at OL-drømmen brast.

Sist redigert tirsdag, 22 august 2017 11:57

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa