onsdag, 02 august 2017 09:05

En person bekreftet omkommet i småflystyrt i Oppland

Politi og redningsmannskaper har møtepunkt i Vassfaret ca fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten. Politi og redningsmannskaper har møtepunkt i Vassfaret ca fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En person er funnet omkommet etter at et toseters småfly styrtet i en fjellvegg i Sør-Aurdal i Oppland. Den omkomne kan ikke fraktes ut før onsdag.

Politiet i Innlandet opplyser i en pressemelding klokken 01.15 at de antar at det var kun en person ombord i flyet. Ulykkesstedet er i et bratt terreng og de avslutter derfor søket for natten.

– Politiet har ikke identifisert den omkomne, men har startet arbeidet med å varsle antatt pårørende, opplyser de videre.

Flyet som tilhører en flyklubb på Østlandet kjørte i en fjellvegg ved Dyttholknatten i området Vassfaret. Vrakrester fra flyet er spredt på et område på 200 ganger 200 meter, melder politiet. Ifølge NRK skal det ikke ha blitt sendt ut nødsignal fra flyet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.15 tirsdag kveld. NTBs fotograf på stedet sier politi og redningsmannskaper har møtepunkt i Vassfaret, omtrent fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten.

Fant én død

Luftressurser som politihelikopter, luftambulanse og redningshelikopter var først i området for å få en oversikt over ulykkesstedet.

Politiet på stedet sier til NRK at helikoptermannskapet måtte lande og ta seg til fots inn til havaristedet.

– Der fant de en person som var død. Den personen er ikke blitt hentet ut på grunn av et så krevende terreng at det er uforsvarlig å gjøre det i natt. Det er også delvis rasfare i området.

Politiet vil gjennom natten ha vakthold på stedet og flyforbudet over området gjelder fortsatt. Kriminalteknikere og Statens havarikommisjon for transport vil onsdag starte undersøkelse av hendelsesforløp og årsaksforhold til ulykken.

Vitne

Operasjonsleder Arne Nordevik i Innlandet politidistrikt sier til NRK at vitner har sett flyet gå ned og har observert flammer i området.

Christian Mathiesen som er på telttur i området sier til VG at han hørte et smell, som han først tenkte var torden. Han hadde også hørt flydur i området tidligere tirsdag kveld.

Mye ressurser

Vestviken 110-sentral opplyste på Twitter at brannvesenet i Flå også har bistått politiet. Hovedredningssentralen i Sør-Norge bekreftet at også de var involvert i aksjonen.

Nordre og Søndre Dyttholknatten er to natturreservat som ligger i Oppland, nær grensa til Buskerud.

Avinor har etter anmodning fra politiet i Innlandet etablert flyforbud som gjelder to nautiske mil over ulykkesstedet.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa