fredag, 28 juli 2017 14:34

Nytt ulvekull observert i Elverum

To av de tre ulvevalpene som ble observert i Elverum kommune 17. juli To av de tre ulvevalpene som ble observert i Elverum kommune 17. juli Foto: Terje Håheim / NTB scanpix

For første gang på å sju år er det observert et nytt ulvekull, bestående av tre valper, i Kynnareviret på Elverum.

Statens naturoppsyn (SNO) fikk melding om observasjonen av tre ulvevalper ved en skogsbilvei 17. juli i Elverum kommune, skriver Miljødirektoratet.

Ulvekullet ble observert innenfor området som brukes av ulveparet i Kynnareviret. Det har vært registrert ulv i dette området hver vinter siden 2004, men det har ikke vært registrert ulvekull her på sju år.

Det ble registrert ulvekull i reviret i 2008/2009 til 2010/2011 da tispa gikk sammen med en immigrert finsk-russisk hannulv. Året etter tok en ny hann over, og denne har gått sammen med tispa siden. En ny tispe ble registrert i reviret i 2015/2016. Det er ennå uklart hvem som er opphavet til ulvekullet som nå er observert i Hedmark, opplyser direktoratet.

– Svar på opphavet får vi først når Rovdata får analysert DNA fra valpene, sier Lars Olav Lund, fungerende seksjonsleder i Statens naturoppsyn.

Under Rovdatas overvåking av ulv i vinter ble det påvist 105–112 ulver innenfor landets grenser. Det er en økning på rundt 19 prosent siden i fjor. 54–56 av ulvene hadde et helnorsk tilhold, mens 51–65 hadde grenserevir. I vinter ble det dokumentert fire helnorske ulvekull i Norge og sju på riksgrensen mellom Sverige og Norge.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa