mandag, 24 juli 2017 13:29

Pass deg for denne!

Skrevet av
Pass deg for denne! Bilde av e-posten du får

En ganske smart svindelsak er nå satt opp for å lure deg til å oppgi bank- eller kredittkortinformasjon. Se hva som skjer her.

Det hele starter med en e-post som ser ut som om den kommer fra Skatteetaten. Men når vi holder musepekeren over der hvor vi blir bedt om å klikke, ser vi nederst (ved pilen) en helt annen nettadresse enn den som er til Skatteetaten.

Du må aldri klikke på slike linker da de kan inneholde virus eller hackerkoder. I vår redaksjon har vi tilgang på VPN-konto, noe som gjør oss sikre i forhold til slike linker. I tillegg har vi Norton virusbeskyttelse og vi benytter den relativt sikre browseren Tor. Vi klikker heller ikke direkte på linken, men kopierer den over i Tor-browseren. Da kommer neste bilde opp på skjermen:

skatt2

Denne siden tilhører heller ikke Skatteetaten (se IP-adressen vi har rammet inn). Her henger ikke teksten lenger på greip. De sier de vet hva du har til gode, men sier de skal starte en skatteberegning. Denne Pishing-siden lar deg ta noen ekstra "byråkratiske" klikk for at det hele skal se så ekte ut som mulig. Som sagt, vi er på en 100% browser pluss VPN, så vi kunne klikke videre (Det må ikke du). Da kom denne siden:

skatt3

Nå skal du ut med bankinformasjon. Vi klikket frimodig videre og kom til slutt til den fella du ikke må gå i. Her blir du fralurt det meste:

skatt4

 

 

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa