onsdag, 19 juli 2017 12:39

NM i utforsykling på Nesbyen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
NM i utforsykling på Nesbyen Illustrasjonsfoto

Den 23. juli skal Norges beste utforsyklere kåres. Finalene fra den bratte løypa i Nesbyen ser du live på Fatstone TV fra 13.30.

Norgeseliten i utfor skal utfolde seg i fjellsidene på Nesbyen til helgen og etter en intens sesong for de norske utøverne spares det ikke på kruttet i årets NM løype.

- Løypa kan beskrives som rask, slagete og lang. Det er bygd 7 nye hopp, en ny maskinbygd del med doseringer og høy hastighet, og vi satser på å få bygd en dropp ut fra den nye broa over asfaltveien. Så mulighetene for luftige svev er der, sier løypesjef David Løkken. Det blir spennende å se hvem som kommer raskest i mål.

Tidligere denne måneden kom hele det norske utforlandslaget til finalen i verdenscupen for første gang i historien og nivået i norsk utfor har aldri vært høyere. - Vi gleder oss til sykkelfest i Nesbyen og er samtidig glade for at flere kan følge med på Norgesmesterskapet gjennom sendingen på Fatstone TV, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum fra Norges Cykleforbund.

Søndag starter seedingomgangen kl 10.30 og finaleomgangen kl 13.30. Løypeområdet vil være skiltet fra rv 7 ved avkjøring til Nesbyen. Løypa starter fra et sted kalt Utsikten ved Trytetjern og målområdet er ved Protan sin fabrikk. (skiltet) Parkering ved Protan og nærliggende område. (skiltet)

Vil du se arrangementet rl, tar det ca 1,5 time med bil fra Hønefoss. Det er en video fra traséen nederst i denne saken.

{AF}Fakta om utforsykling

Utfor er en gravitasjonsassistert tempobasert terrengsykkeløvelse, der syklister tar seg frem og ned bakker med sykkel, enten i skogsterreng, på stier eller grusveier. Utforkonkurranser er organisert som enkeltstart, der utøverne sykler mot klokken. Løypene er teknisk krevende, med elementer som hopp og andre hindringer, og tar vanligvis fra ett til fem minutter å forsere. Det første verdensmesterskap i utforsykling ble holdt i Durango i Colorado i 1990.{/AF}

 

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Media

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa