onsdag, 05 juli 2017 15:16

Togstasjonen i Drammen stengt

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Togstasjonen i Drammen stengt Arkivfoto: Ole Morten Eriksen / NTB scanpix

Politiet opplyser at stasjonen i Drammen inntil videre er stengt onsdag etter funn av en mistenkelig gjenstand. Stasjonen er evakuert.
Siste: Ikke ekte granat.

Bane Nor skriver på Twitter at det er snakk om funn av en mulig håndgranat i en søppelkorg. Politiets bombegruppe er på stedet for en vurdering av situasjonen, skriver politiet på Twitter.

Politiet fikk melding om funnet i 13.30-tiden onsdag. De rykket raskt ut til stasjonen med flere patruljer og evakuerte området, ifølge Drammens Tidende.

Ved 14.20-tiden ble et større området på Strømsø torg evakuert. Det ble også flere kafeer og spisesteder i området. Politiet på stedet er gitt ordre om bevæpning og har på seg skuddsikre vester og hjelmer, skriver DT.

Ifølge avisen skal gjenstanden være plassert på en søppelbøtte på perrongen. Det ukjent om granaten er ekte eller falsk og den undersøkes nå av politiets eksperter. Stasjonen vil forbli stengt til gjenstanden er fjernet, opplyser politiet i Sør-Øst på Twitter.

Ifølge BaneNor er all togtrafikk forbi Drammen stasjon stanset, og forsinkelser vil oppstå.

– På Drammen stasjon har det kommet en bombetrussel som har gjort at vi har fått beskjed om å ikke kjøre inn på stasjonen. Vi har mennesker som står i tog på utsiden av Drammen akkurat nå som venter på å komme gjennom drammen stasjon, opplyser kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre i NSB til NTB.

Konduktørleder ved stasjonen, Ola Kollerud, forteller til VG at NSB har bestilt busser for å erstatte togene.

Ikke ekte

Politiets bombegruppe har sikret en granatlignende gjenstand ved Drammen stasjon. Stasjonen er nå gjenåpnet for trafikk.  

– Vi kan bekrefte at bombegruppen har sikret gjenstanden i en av sine konteinerløsninger, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Selv om gjenstanden ligner en håndgranat, er den ikke ekte, ifølge politiet. Det er foreløpig ukjent hva gjenstanden inneholder.

 

(©NTB)

Sist redigert torsdag, 06 juli 2017 07:12

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa