mandag, 03 juli 2017 09:13

Vennskapsby med vinkjeller

Skrevet av
Rubén Sanz Ramiro Rubén Sanz Ramiro Foto: Åke Lindstedt

Nå er det flere grunner til å besøke Växjö i Sverige, enn at det er Hønefoss´ vennskapsby. Her finner du en av verdens beste vinrestauranter.

PM & Vänner i Växjö er nå den første og eneste restauranten i Sverige som mottar Grand Award av Wine Spectator.

Wine Spectator er verdens ledende vinpublikasjon, og har siden 1981 belønnet verdens restauranter for deres vinprogram, gastronomiske høydepunkter, service og atmosfære som sentrale elementer for å skape den ultimate matopplevelse. Så langt har bare 85 restauranter i verden mottatt Wine Spectators Grand Award.

PM &Vänner i Växjö får nå denne prestisjetunge prisen, og er dermed en del av verdens absolutte restaurantelite sammen med restauranter som French Laundry i Napa Valley, Eleven Madison Park i New York og Alain Ducasse Louis XV i Monte Carlo.

Grand Award vurderes med “Tre Glass”, tilsvarende Michelinguidens tre stjerner, og betyr at restauranten anses å være “verdt en egen reise”.

− Jeg er begeistret, rørt og veldig stolt. Vår ambisjon har vært å skape en av verdens beste vinrestauranter. Dette er en anerkjennelse av at vi har kommet dit, sier Per Bengtsson, kreativ leder og gastronomisk ansvarlig.

− Dette er et resultat av et godt teamarbeid, men jeg vil fremheve vår sjefssommelier Rubén Sanz Ramiro, verdensmester i sommelier Andreas Larsson og vår administrerende direktør Anders Lauring, som er spesielt viktige for denne suksessen. Vi på PM & Vänner gleder oss til å fortsette å tilby både gamle og nye gjester fra hele verden en unik mat- og vinopplevelse, sier Per Bengtsson.

Prisen deles ut på "The Grand Award Gala” i New York 21.oktober, som sammenfaller med avslutningen på Wine Experience, der verdens ledende vinprodusenter og restauratører samles.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa