lørdag, 17 juni 2017 16:43

Vekselbruk: Lopper og poteter

Utpå Norderhov står det en stor flott lagerbygning, som i forbindelse med innsamling av lopper til Ringerikes største loppemarked, har fått tilnavnet loppelåven.

Straks potetene er i jorda, rigger en glad og fornøyd dugnadsgjeng fra Vang Skoles musikkorps lagerbygningen om til distriktets største "sorteringsmaskin" av lopper fra hele Ringerike, fra andre siden av Sollihøgda, Hadeland, Modum og andre nærliggende områder.

Potetkasser blir stilt opp på rekke og rad, merket slik at alle de flotte loppene som kommer inn for gjenbruk, blir sortert, og ikke kommer til skade. Her er det kasser for bøker, elektro, tepper, klær, hage, sport, osv, i tillegg til et stort areal hvor møblene blir plassert av sterke armer - i bredden og i høyden.

I mange år nå har korpsets dugnadsgjeng sortert, tømt biler med et smil fra glade givere, og påsett at alt blir tatt imot på best mulig måte. Dette skjer hver mandag og torsdag fra klokken 18 til 20 ut uke 27, og i uke 32 og 33, "låven" finner du etter ca 800 meter etter at du har kjørt av E16 mot Helgelandsmoen, på venstre side.

Og korpset tar imot nesten alt, unntak er leksikon, større oppslagsverk, hvitvarer og kontormøbler.

Og før potene igjen skal opp av jorda, før Markens Grøde er pakket opp av potetkassene til glede for leselystne loppekunder som sulter etter nye leseopplevelser, i god tid før Høsttakkefesten, da er det igjen klart for loppemarked på Vang Skole, første helg i september. En kjempedugnad, lastebil på lastebil, med potetkasser går i skyttel fra Norderhov til Vang Skole, hvor korpsets medlemmer, foresatte, venner, står og tar imot, takknemlig for at nettopp du ga den "loppen" som gjorde det mulig å kjøpe en ny uniform, reparere et skadet instrument, gjorde det mulig å gjøre 17. mai til det 17. mai er, en fest!



Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa